След като абонатите на Булсатком заплашиха оператора, че ще се откажат, ако не се появи Диема Спорт, стана ясна и причината защо канала го няма. Достоверен източник на TV-Novini.com разркри какво пречи на най-големия телевизионен доставчик в България да пусне новият канал. А причината се оказа пари и нищо друго, за да тръгне пакета Диема Екстра в мрежата на Булсатком. Операторът ще трябва да плати пет цифрена сума на Нова Броудкастинг. Пет цифрената сума идва от големия брой абонати на Булсатком - близо 1 милион неофициални и около 800 хиляди официални.

Булсатком трябва да плати фиксирана минимална сума на "Нова Броудкастинг Груп" всеки месец, за да предлага на абонатите си пакета Диема Екстра. От Булсатком обаче не са доволни от исканите  пари,  които според тях дори са много завишени. Или иначе казано в оферата става въпрос за петцифрена сума. Освен всичко това  "Булсатком" вероятно ще трябва да доплаща на притежателите на правата за излъчването на мачовете от родното първенство . Ако абонатите поръчали канала надхвърлят малко над  8 хиляди, тогава операторът ще трябва да плаща на Нова още малко над 2,50 лв. месечно на абонат.

"Булсатком" не са доволни и от увеличаването на таксата за другите канали с 2 лв. в началото на годината , което наложи и увеличение на най-евтиния пакет на оператора до 9,80 лв. на месец, както и добавянето на повече от полвината канали на Нова в този пакет, както и TV-Novini.com писа още през Януари. Ето за това Булсатком отказва да пусне пакет "Диема Екстра" и в часност телевизия Диема Спорт в своя пакет.Източникът на TV-Novini.com съобщева още,че Булсатком е отказал и пускането на редица други канали заради подобни условия. Единственото ясно от цялата ситуация е , че абонатите биват неинформирани и държани в неведение, което пък води до техния гняв.

Очаквайте още информация за сагата Булсатком - Диема Екстра скоро.