Четири нови устройства от най-високия клас на Samsung вече могат да се свързват с 5G мрежата на А1. Флагманите от серията S21, както и миналогодишната звезда S20 Ultra, получиха нов ъпдейт на софтуера от корейския производител, който им позволява да използват 5G мрежата на А1.

Интеграцията на тези устройства бе очаквана с нетърпение от любителите на бранда Samsung. С това моделите на компанията, които работят в 5G мрежата на А1, стават общо осем, като има предложения както във високия, така и в средния и бюджетния ценови класове. Серията S21 включва три модела: по-компактния Samsung Galaxy S21, както и флагманите Samsung Galaxy S21+ и Samsung Galaxy S21 Ultra. Oсвен по размерите си, трите устройства се различават и по камерите си. Докато моделите Galaxy S21 и S21+ разчитат на тройна основна камера, сама по себе си много прецизна, Galaxy S21 Ultra изпъква с четири отделни обектива, най-големият от които притежава 108 мегапиксела. Не е пресилено да се каже, че и с трите устройства потребителите получават възможността да се почувстват като професионални фотографи.

Нещото, което обединява и трите модела, е новият мощен 8-ядрен процесор Exynos 2100. Именно той им позволява да използват 5G мрежата на А1 и да обработват огромния поток от данни, който идва с гигабитовите скорости на мрежата. Не по-малко важно – и трите модела идват в комплект с оригинално зарядно Samsung Travel Adapter 25W, ако бъдат закупени от А1. Миналогодишният флагман Samsung Galaxy S20 Ultra също се присъединява към 5G устройствата, които са интегрирани към истинската 5G мрежа. Със своя 6,9-инчов екран и 108-мегапикселова основна камера, на външен вид той не отстъпва по нищо на тазгодишните модели. В него е скрит процесор Exynos 990, който е достатъчно мощен, за да се справи не само с 5G, но и с мултитаскинг с много приложения. Мрежата на А1 засега остава единствената, която работи с оборудване и честоти, предназначени за мрежите от пето поколение и предлага скорости, които достигнат над 1 000 Mbps. 5G покритието също нараства с бързи темпове, като през март 2021 покритието е в 75 града и курорта в цялата страна.