Би ай Телевизия, или по-позната като BiT, е новата телевизия в програмната схема на NET 1, която стартира излъчване от днес. Каналът е с политематичен програмен профил и е насочен към всички българи, независимо от мястото, където живеят – в България или в чужбина.

В програмата нa BiT са включени предавания с информационна, образователна, културна и развлекателна насоченост. Мисията на създателите на канала е да изградят връзката между хората в България и техните сънародници в чужбина, посредством глобални теми, разказани в личните истории на нашите сънародници.

Телевизията има 2 студиа - в България и в Чикаго, САЩ. Чрез постоянна връзка между двете локации, каналът успява да съчетае сутрешните блокове в София с вечерните в Чикаго и обратно. Централната емисия новини се представя от Ралица Василева, която дълги години е част от новините във водещата световна медия CNN. „Прозорецът“ пък е седмично обзорно предване с водещи Явор Стаматов и Петко Георгиев. В програмата на телевизията присъстват и други културни и образователни предавания, както и семейни и детски продукции и интересни филми.

Телевизията може да бъде намера на 79-та позиция на мястото на ВТК в програмната схема на NET 1.

В допълнение в мрежата на оператора вече се излъчва и Bloomberg tv Bulgaria.