Виваком" обяви, че ще придобие 100% от капитала на Net1 и ComNet Sofia, съобщиха днес от пресцентъра на мобилния оператор, цитирани от Дневник. Предстои сделката да бъде одобрена от всички регулаторни органи, като се очаква да бъде завършена тази година. 

"Net1 е сред водещите локални оператори в София с 13- годишен опит в предоставянето на интернет и телевизия за домашни потребители, както и в разработването на интегрирани телеком решения за бизнес клиенти, с гарантирани параметри и ниво на техническо обслужване, телефония, IT поддръжка, видеонаблюдение за бизнеса", уточняват от "Виваком".

Comnet Sofia е доставчик на интернет и телевизия от ново поколение със собствена оптична мрежа от типа Fiber-to-The-Building (FTTB).

 "Виваком" е собственост на международния консорциум "Юнайтед груп", който през януари придоби едноличен контрол върху "Нова броудкастинг груп" и контролираните от нея компании - "Нет инфо" "Дарик нюз", "Ви бокс", "Елит медиа България", "Радио Веселина" "Радио Експрес", "Витоша ФМ", "Агенция Витоша" и "Агенция Атлантик". А това веднага доведе и до промени в ръководството на новините на "Нова телевизия".

"Юнайтед груп" вече има и подписано споразумение и за придобиването на "Вестник Телеграф" ЕООД, издател на няколко вестника и издания.