Каналите TNT International, TNT4 International, Пятница nternational и TV-3 International сключиха дългосрочно споразумение за сътрудничество с най-големия български оператор платформата Vivacom TV.

- Тези руски развлекателни канали ще бъдат включени в телевизионните пакети за плащане на Vivacom TV. Благодарение на възможностите на българския оператор, тези руски канали ще бъдат достъпни в Европа и дори в някои части на Азия.

 - Имаме удоволствието да си сътрудничим с руската страна и разпространяваме техните канали във Vivacom в Европа, Близкия Изток и някои части на Азия чрез сателит 36E, като по този начин предоставяме на нашия партньор надежден и рентабилен начин за предаване на съдържание до възможно най-много оператори, каза Ваня Стойкова. Добрева, мениджър продажби на излъчване на Vivacom.

Каналите вече се излъчва чрез сателит  Eutelsat 36B при 35.9 ° E на транспондер 11.346 GHz, H 30000, FEC: 3/4 (DVB-S2 / 8PSK). Вероятно каналите ще бъдат качени скоро и на сателит AzerSpace 2/Intelsat 38 на 45° E.