Специалната прожекция уважи и министъра на вътрешните работи Младен Маринов

Вчера в кино „Люмиер“ се проведе дългоочакваната прожекция на „В кръг“ пред полицаи. Над 350 човека изпълниха залата, като сред тях бяха министъра на вътрешните работи Младен Маринов и главния секретар на МВР Ивайло Иванов. „Прииска ми се отново да се върна на работа като полицай!“, коментира министър Маринов след края на филма. 

След края на прожекцията цялата зала стана на крака и бурно аплодираше екипа дошъл да гледа филма с тях. „Много се вълнуваме от тази прожекция и благодарим за прекрасните ви реакции. Синдикалната федерация на служителите на МВР изключително ни помогна. Те даваха идеи, четяха сценария с нас и през цялото време ни подкрепяха. Повярваха ни. Благодаря от името на целия екип на филма!“, сподели от сцената Стефан Командарев.

„Няма какво да допълним, реакцията на всички хора в залата е показателна за качествата на филма. Смятам, че дължим такъв филм на всички наши служители и съм изключително радостен, че той вече е факт.“, каза Илия Кузманов от СФСМВР.

Част от коментарите на полицаите след прожекцията:

  • „Минах през всички емоции. Смях се и плаках. Страхотен филм!“
  • „Уникален! Видях се на екран, видях и много от колегите.“
  • „Надявам се повече хора да гледат този филм, за да разберат какво е полицай и какво е ченге.“
  • „Разтърси ме! Още не знам къде се намирам. Със сигурност ще го гледам още веднъж!“
  • „Полицаите сме хора. Благодаря на екипа, че е разбрал и показал това. Всеки ден чувам ужасни неща за нас и професията ни. Нека хората гледат филма и сами да направят изводите си!“
  • „Това не е филм за полицаи, а филм за България! Уникален поглед за всичко, което е около нас всеки ден.“

„В кръг“ е вторият филм от планираната трилогия след реализацията на „Посоки“. Той разказва историите на три двойки патрулиращи полицаи в нощна София. В лентата ще видим Ирини Жамбонас, Павел Поппандов, Асен Блатечки, Иван Бърнев, Васил Василев–Зуека, Стефан Денолюбов, Стоян Дойчев, Герасим Георгиев–Геро, Николай Урумов, Анастасия Ингилизова, Ованес Торосян и др. Режисьор е Стефан Командарев, оператор Веселин Христов, сценаристи Симеон Венциславов и Стефан Командарев, продуценти Стефан Командарев и Катя Тричкова за „Арго Филм“. 

„В кръг“ тръгва по кината в България на 8 ноември и се осъществява с медийната подкрепа на NOVA и подкрепата на ИА „Национален филмов център“, Столична община, фонд ЕВРОИМАЖ, Сръбски филмов център, Илиян Рангелов, КИА Моторс България и в партньорство със Синдикалната федерация на служителите на МВР.