В деня на гала премиерата на новия български филм „Пепел върху слънцето“, продуцентите официално обявиха и дати за представяне на заглавието и срещи с актьорите и екипа из страната. В части от турнето ще се включат изпълняващите главните роли Юлиан Вергов и Силвия Петкова, а също и авторите на филма – братя Калинови. Екипът ще посети последователно Пловдив, Бургас, Варна, Добрич, Велико Търново, Враца, Видин, Благоевград и Плевен. Продуцентите споделят, че водят разговори за още представяния и ще ги обявяват на страницата на филма във Facebook.

Заглавието тръгва по кината в цялата страна този петък – 30 октомври. Билетите за прожекциите вече са в продажба. На червения килим довечера се очаква да присъстват както популярни лица от филма, така и гости от шоубизнеса. Сред тях са и група Б.Т.Р., които ще поздравят зрителите с акустично изпълнение на живо на песента „Равносметка“, саундтрак на „Пепел върху слънцето“. Оригинално премиерата на филма трябваше да се състои през месец март, но епидемията от COVID-19 отложи събитието.

„Взели сме всички мерки, за да се гарантира безопасността на присъстващите, включително ще раздаваме нови маски на входа за желаещите. Киносалоните и театрите са достатъчно безопасни, ако всички спазваме мерките и се надяваме, че и зрителите ще оценят това. Много сме щастливи, че ще имаме възможност да се срещнем с публиката не само в София, но и из страната“, споделя продуцентът Калин Калинов.

Ето и пълен списък с датите и местата, които са включени в турнето:

· 30 октомври 2020 – Пловдив (Cinema City)

· 31 октомври 2020 – Бургас (Cinema City)

· 1 ноември 2020 – Варна (Cinema City) и Добрич (Кино „Икар“)

· 2 ноември 2020 – Велико Търново (Cineland)

· 5 ноември 2020 – Враца (Кино „Метропол“) и Видин (Cinelux)

· 6 ноември 2020 – Благоевград (Cinemax)

· 9 ноември 2020 – Плевен (Cineland)

Екипът на „Пепел върху слънцето“ благодари на NOVA телевизия за подкрепата, която е част от дългосрочната кампания „NOVA подкрепя българските филми“ и на БГ Радио, които също са медиен партньор на проекта.