Битката за утрешния ден в мистериозното ново приключение на Дисни – УТРЕЛАНДИЯ, оживява в най-новия трейлър на филма и се води с нереални оръжия и опасни технологии от бъдещето. Сблъсъкът с любезни, но смъртоносни роботи, лъчеви пистолети и чудати оръжия, технологичната крепост, каквато се оказва изолираният дом на героя на Клуни, обещават вълнуваща и напрегната научнофантастична история с много динамика и виртуозно техническо изпълнение. УТРЕЛАНДИЯ е създадена от самия Уолт Дисни като част от парка Disneyland през 1955, когато американците мечтаят за едно светло бъдеще, водено от техническия прогрес. С течение на годините представите ни за бъдещето стават все по-мрачни и именно това провокира автора и продуцент Деймън Линделоф, синтезирайки историята зад УТРЕЛАНДИЯ, да потърси именно този ранен оптимизъм. На помощ идва мистериозна кутия, намерена в студиата на Дисни, която съдържа множество запленяващи модели, скици, фотографии и писма, свързани със замисъла зад УТРЕЛАНДИЯ и Световното изложение през 1964. „Започнах да си представям как съдържанието на кутията е всъщност ключ към тайна история, за която никой не знае.

Но каква? Логичният отговор за мен беше, че УТРЕЛАНДИЯ наистина съществува някъде в реалния свят”, спомня си Линделоф. Със задачата да създаде УТРЕЛАНДИЯ се заема сценографът Скот Чамблис. „Огромна част от времето премина в работа с Брад (Брад Бърд) и Деймън не просто по това как изглежда УТРЕЛАНДИЯ, но какво всъщност представлява. Създаването на уникална утопична цивилизация е изключително сложна и страховита задача,” разсъждава Чамблис. Архитектурният комплекс Град на изкуствата и науките във Валенсия, Испания дава идеална локация за създаването на УТРЕЛАНДИЯ като град на визионери, изграден с доста напреднали технологии. Но съвсем не е достатъчен. Екипът изгражда като отделен декор монорелса, огромна енергийна сфера и масивен монитор, общо известни като Бриджуей плаза, в рамките на шест месеца до размерите на половин игрище за американски футбол с тегло от близо 16 тона. Снимачните локации включват истинската площадка за изстрелване на ракети на NASA в Кейп Канаверъл, Флорида; ферма в Пинчър крийк, Албърта, където създателите на филма поръчват на местен земеделец да отгледа зимна пшеница в определен нюанс на кехлибарения цвят; специално засети за филма царевични полета в Ендърби, Британска Колумбия, Канада; влакчето “It’s a small world” в парка Дисниленд в Анахайм, Калифорния; плаж на Бахамските острови; Париж, Франция.

За УТРЕЛАНДИЯ

Дисни представя режисираната от двукратния носител на „Оскар“ Брад Бърд („Феноменалните“, „Мисията невъзможна: Режим Фантом“) вълнуваща приключенска мистерия УТРЕЛАНДИЯ, в която главната роля е поверена на носителя на „Оскар“ Джордж Клуни. Свързани от обща съдба, обезвереният бивш вундеркинд Франк (Клуни) и Кейси (Брит Робъртсън) – буден и оптимистичен тийнейджър, изпълнена с научно любопитство, се впускат в опасната мисия да разкрият тайните на енигматично място някъде във времето и пространството, известно само като УТРЕЛАНДИЯ. Това, което трябва да направят там, променя завинаги света и самите тях. В киноприключението се включва и Хю Лори. Сценарият е дело на автора и един от създателите на „Изгубени“ Деймън Линделоф и Брад Бърд.

УТРЕЛАНДИЯ е в кината от 22 май само в кината и IMAX!