ЧЕРНАТА ПАНТЕРА

 

Жанр: Екшън, приключенски

Премиера: 16 февруари 2018 г.

В ролите: Чадуик Боузман, Майкъл Б. Джордан, Лупита Нионго, Данаи Гурира, Мартин Фрийман, Даниел Калуя, Летисия Райт, Уинстън Дюк, Анджела Басет, Форест Уитакър и Анди Съркис

Режисьор: Райънн Кулгър

Продуцент: Кевин Файги

Изпълнителни продуценти: Лоуис Д‘Еспозито, Виктория Алонсо, Нейт Мур, Джефри Чернов и Стан Лий

Сценаристи: Райън Куглър и Джо Робърт Коул

 

 

Черната пантера проследява историята на Т‘Чала, който, след смъртта на баща си - краля на Уаканда, се завръща в изолираната, но технологично напреднала, африканска държава, за да наследи трона и да заеме полагащото му се място като крал. Когато стар и могъщ противник се появява отново, Т’Чала е въвлечен в конфликт, качествата му на крал са поставени на изпитание, а съдбата на Уаканда и на целия свят са изложени на риск. Изправен пред предателства и опасности, младият крал трябва да призове своите съюзници и да освободи пълната сила на Черната пантера, за да победи враговете си и да осигури сигурността на своя народ и начина им на живот.

 

В главните роли в Черната пантера ще видим Чадуик Боузман, Майкъл Б. Джордан, Лупита Нионго, Данаи Гурира, Мартин Фрийман, Даниел Калуя, Летисия Райт, Уинстън Дюк, Анджела Басет, Форест Уитакър и Анди Съркис.

 

Режисьор на филма е Райън Куглър (Крийд: Сърце на шампион, Fruitvale Station), който е и автор на сценария, наравно с Джо Робърт Кол (Народът срещу О Джей Симпсън: Американска криминална история). Продуцент е Кевин Файги, а изпълнителни продуценти са Лоуис Д‘Еспозито, Виктория Алонсо, Нейт Мур, Джефри Чернов и Стан Лий.

 

Черната пантера идва в кината на 3D, IMAX 3D и 4DX на 16 февруари 2018 г.