Преди 3 години бе премиерата на пълнометражната компютърна анимация "Рио", а днес излиза продължението му в 3D. Филмът е роден от въображението на Карлос Салдана, който е режисьор на световната касова поредица "Ледена епоха".

Бразилецът отдавна е искал да се обясни в любов на родния си град Рио. Така в съзнанието му се заражда историята за шантав, силно привързан към стопанката и домашния уют папагал. Птицата се оказва въвлечена в приключението на живота си в чудния мегаполис.

В "Рио 2" Салдана се завръща в Бразилия и събира любимите си герои. Блу (озвучен от Христо Димитров) и Джуъл (Ася Рачева) прелетяват от Рио към джунглата на Амазонка, където се установяват заедно с трите си деца. Докато Блу се опитва да се впише в обстановката, той отново кръстосва клюн с отмъстителния и подъл Найджъл (Малин Кръстев).

И се изправя се срещу най-страховития си противник на всички времена... своя тъст.

За да подчертае мащаба и размаха на този магически свят и ярките му герои, Салдана решава да подчертае действието с комбинация от бразилски звуци и съвременна поп музика. Създават я композиторът Джон Пауъл и бразилската музикална легендата Серджо Мендес.

Информация: https://www.standartnews.com