Премиерният фантастичен трилър "Превъзходство" разказва за д-р Уил Кастър - един от водещите изследователи в областта на изкуствения интелект и работещ усилено за създаването на първата мислеща машина със собствено съзнание.

Кастър си е поставил за цел да произведе могъщ компютър, който да превъзхожда всички съществуващи свръхтехнологии и да е снабден с пълния набор човешки емоции.
Всеки, запознат с жанра на научната фантастика, вече се досеща, че това е много лоша идея. Уил става жертва на екстремисти, които искат да спрат разработването на изкуствен интелект. Те опитват да го унищожат физически, но в крайна сметка допринасят за неговото "сливане" с мечтания му проект. Съзнанието на учения се пренася във виртуалното пространство, където се превръща в чудовищна, неконтролируема сила с безгранични ресурси.

Оттук драматургичната структура на филма приема стандартните жанрови форми, а зрителят може да очаква познати тръпки.
"Превъзходство" е адски амбициозен проект, но претърпя крушение в класациите по приходи и в рецензиите на кинокритиците. Това е дебютният режисьорски филм на Уоли Фистър, който се прочу като оператор на Кристофър Нолан и неговите мегахитове "Черният рицар" и "Генезис".

В главната роля е Джони Деп, който допреди няколко години беше най-конвертируемата холивудска стока на пазара, но напоследък е навлязъл в черна серия и не привлича тълпите към салоните, както по времето на "Карибски пирати".

Информация: https://www.trud.bg/