Гражданите на Ловеч проявиха голям интерес към инициативата „Пътуващо лятно кино с БНТ 1”, която на  24 август, събота, гостува с българския филм „Кецове“ и  гигантския стол за четенето – радост за децата. Преди прожекцията десетки деца се снимаха на стола за четене, а най-малките читатели получиха книжки като подарък.
Прожекцията, която бе с вход свободен, се проведе на пешеходната зона и събра  многобройна публика. „Кецове“ (2011) е филм на режисьорите Иван Владимиров и Валери Йорданов за морското лято на група младeжи, които  бягат от своите проблеми в семейството, в любовта, от безпаричието. В ролите са Филип Аврамов, Иван Бърнев, Валери Йорданов, Васил Драганов, Ина Николова, Мариан Вълев и други.
Подробен репортаж за събитието в Ловеч може да се види в сутрешния блок на БНТ 1, на 27 август, вторник, от 7.00 до 8.30 часа
Както е  известно, „Пътуващо лятно кино с БНТ 1”  е  общонационална кампания за възстановяване на летните кина в България и за популяризация на българското кино, която стартира през 2012 г. На практика това е най-големият киносалон на открито -  уникален медиен проект, с който телевизията отива там, където няма лятно кино.