Новият филм на Стефан Командарев с отлични отзиви в основните световни киномедииСлед като направи своята световна премиера и взе две от най-престижните награди на 25-тото издание на международния кинофестивал в Сараево, идва моментът за срещата с българската публика на „В кръг“.

Лентата на Стефан Командаревще бъде представена за първи път в България на фестивала „Златна Роза“ във Варна, прожекцията е на 1 октомври. „Имахме страхотен старт и то на толкова силен фестивал като Сараево. Сега нямаме търпение от срещата ни с най-важната за нас публика, а именно родната“, споделя Стефан Командарев.„В кръг“ вече има и своя плакатза България. „За световната дистрибуция използваме друга визия, но за у нас разбира се наблягаме на актьорския състав, който е страхотен“, споделя стратегията Катя Тричкова, продуцент на филма.

В Сараево „В кръг“ спечели две от общо шестте награди за пълнометражно игрално кино:-„СЪРЦЕТО НА САРАЕВО“ за най-добра актриса за ИРИНИ ЖАМБОНАС.Мотивите на журито са „за дълбоко и многопластово изпълнение, за детайлност и прецизност, на което не можем да не повярваме“.-CINEUROPAнаградаза „Изключително постижение в европейската аудиовизуална култура. Филмът се отличава не само с безспорните си артистични качества, но и промотира идеята за европейски диалог и интеграция“.„В кръг“ на Стефан Командарев е дълго пътуване през едно общество, което още търси своята идентичност след три десетилетия на преход. Ставаме свидетели на оцеляване и пропадания, на спасени животи и на загубени такива, на благородство потъващов социалната жестокост и безразличие. Журито специално оценява тона на черен хумор с който филма прави 360-градусова критика на обществото. Когато всичко изглежда загубено, достойнството на героите ни дава надежда за бъдещето.“„В кръг“ вече получи покани за участие в основните конкурсни програми на още престижни международни фестивали. Първите участия в следващите два месеца са в международните кинофестивали вХихон (Испания), Тирана (Албания)и Стокхолм (Швеция). 
 
Интервюто във Varietyбеше преведено на български в: https://www.ploshtadslaveikov.com/varajati-v-krag-mozhe-da-stigne-uspeha-na-svetat-e-golyam-i-spasenie-debne-otvsyakade/

Variety: "Стефан Командарев се завръща с поредната амбициозна картина на динамичното българското общество, този път през невдъхващите доверие очи на полицаите. Безспорен хит за публиката след премиерната си прожекция на фестивала в Сараево, където филмът спечели наградата на Cineuropaи наградата за най-добра женска роля, връчена на Ирини Жамбонас за изключителното й постижение, “В кръг” смело се заиграва със социални послания и емоционални въздействия."„Едновременно ироничен и сериозен „В кръг“ следва три патрулиращи двойки полицаи през една динамична нощна обиколка из центъра на София и свързва истории за трафик на хора, евтаназия, корупция и други съществени въпроси, по естествен и увлекателен начин с наличието на достатъчно мелодрама и провокация, каквито едва ли сте очаквали в рамките на 106 минути.“„Безспорен хит за публиката след премиерната си прожекция на фестивала в Сараево, където филмът спечели наградата на Cineuropaи наградата за най-добра женска роля, връчена на Ирини Жамбонасза изключителното й постижение,“В кръг” смело се заиграва със социални послания и емоционални въздействия. В него има и политически конфликти и противоречиви герои, които държат интереса на зрителя, но тези които очакват просто заклеймяване или възхвалана момчетата (и жената) в сини униформи, ще останат разочаровани. Леко хапливата популистка жилка може да направи “В кръг“ най-харесвания филм на Командарев след хита “Светът е голям и спасение дебне отвсякъде”, който попадна в краткия списък наноминациитеза Чуждоезичен Оскар през 2009.“
 високо вдигната глава.

С изключителния принос на Иван Бърнев, Асен Блатечки, Ирини Жамбонас, Стефан Денолюбов, Стоян Дойчев и Васил Василев –Зуека –и това са само актьорите изиграли ролята на полицаи –този филм е огледало на българското общество, огледало, в което много хората, които ще имат възможност да го гледат, ще видят отражението си. Всъщност „В кръг“ е огледало за всяка от бившите комунистически страни от региона, които –всяка по свой начин –са били изправени пред сходни трудности.“„В кръг“ е вторият филмот планираната трилогияслед реализацията на „Посоки“.Тойразказваисториите на три двойки патрулиращи полицаи в нощна София. По примера на първия филм и тук епизодите са сниманив един кадър за по-голямо въздействиеи автентичност. Влентата ще видим Ирини Жамбонас, Павел Поппандов, Асен Блатечки, Иван Бърнев, Васил Василев–Зуека, Стефан Денолюбов, Стоян Дойчев, Герасим Георгиев–Геро, Николай Урумов, Анастасия Ингилизова,Ованес Торосяни др.Режисьоре Стефан Командарев, оператор Веселин Христов, сценаристи Симеон Венциславов и Стефан Командарев, продуценти Стефан Командарев и Катя Тричкова за „Арго Филм“.

„В кръг“тръгва по кината в България на 8 ноемврис медийната подкрепа на NOVAи се осъществява с подкрепата на ИА „Национален филмов център“, фонд ЕВРОИМАЖ, Сръбски филмов център, Илиян Рангелов, КИА Моторс България и в партньорство със Синдикалната федерацияна служителите на МВР.