След огромния касов успех на „Пазители на Галактиката“ (418.6 млн. щ.д. глобален бокс офис до момента) и възторжените отзиви на зрители и критици (8.7 рейтинг в IMDB и 92% одобрение на критиците в Rottentomattoes.com), Холивуд се сдоби с най-новия си секссимвол.

Актьорът Крис Прат, доскоро познат най-вече от комедийния сериал Parks and Recreation и изваял атлетично тяло специално за ролята си на скитащия се бандит Питър Куил, изведнъж се превърна в глобална знаменитост.

Наскоро актьорът публикува туит „Ще се видим догодина. Звездния повелител“ със снимка, в която отново демонстрира холивудски сексапил. Тийзърът е един от първите кадри от продукцията ДЖУРАСИК СВЯТ, чийто снимки приключиха преди броени дни.

Продължението на хитовата лента на Стивън Спилбърг ще се появи в кината през юни догодина, 22 години след дебюта на „Джурасик парк“, който се превърна в емблема на цяло едно поколение. Този път режисьор ще бъде Колин Теворо. Легендата Стивън Спилбърг, обаче няма да остане извън снимачния процес на ДЖУРАСИК СВЯТ.

„Всеки ден се съветвам с него. Той непрекъснато бълва идеи, рисува нови хрумвания на хартия, а аз ги заснемам“, споделя Теворо. Зрелищната продукция ДЖУРАСИК СВЯТ ще бъде в 3D и IMAX3D формат и се очаква да бъде един от хитовете на лято 2015.

За партньор на Крис Прат за главната женска роля е избрана номинираната за „Златен глобус“ актриса Брайс Далас Хауърд („Терминатор: Спасение“, „Спайдърмен 3“, „Южнячки“). Техните герои са изцяло непознати за публиката.

В интервю за американска телевизия Прат разказва, че паркът, познат ни от хита от 1993 г., вече е отживелица и отливът на посетители сериозно притеснява собствениците. За да възвърнат предишната слава на мястото, те инсталират нови атракциони. „И нека ви издам една тайна – нещата не завършват добре“, споделя секссимволът от „Пазители на Галактиката“.

Към актьорския състав на ДЖУРАСИК СВЯТ се присъединяват още Джеймс ДюМон („Клубът на купувачите от Далас“), Винсент Д‘Онофрио („Закон и ред“) и Ирфан Кан („Животът на Пи“). Участие има и френският актьор Омар Си, добил международна популярност с изненадващия европейски хит отпреди две години „Недосегаемите“.