Носителката на „Грами“ Лорд пусна новия си сингъл “Yellow Flicker Beat”, написан специално за и водеща песен от саундтрака на ИГРИТЕ НА ГЛАДА: СОЙКА-ПРИСМЕХУЛКА - ЧАСТ I.

Дългоочакваната песен предлага интригуващ поглед към това, което се оказа най-обсъждания саундтрак на 2014 г. Копродуциран от Пол Епуърт и Джоуел Литъл, също носители на „Грами“, “Yellow Flicker Beat” е третият официален американски сингъл на Лорд. Той ще бъде част от саундтрака към филма, който ще бъде подбран изцяло от 17-годишната музикантка и пуснат в продажба през ноември.

Новозеландската певица и композитор Ела Йелич О’Конър, позната под артистичния псевдоним Лорд, направи шеметен пробив в света на музиката през последните две години. Преди няма и година беше северноамериканският й дебют PURE HEROINE, който покори и класациите, и критиците. Оттогава Лорд се утвърди категорично като една от най-жизнените и енергични млади музикантки на днешното поколение.

Нейният четворно платинен сингъл “Royals” й спечели две награди Billboard Music (за „Най-добър нов изпълнител“ и „Най-добра рок песен“)  и две награди „Грами“ (за “Песен на годината” и “Най-добро солово поп изпълнение“).

В момента тя държи рекорда за изпълнителка, стояла най-дълго под номер 1  в Billboard Hot 100 през 2013 г., и за най-дълго задържала се под номер 1 изпълнителка в цялата история на Billboard Alternative Chart.

По повод подбора на саундтрака на ИГРИТЕ НА ГЛАДА: СОЙКА-ПРИСМЕХУЛКА - ЧАСТ I Лорд сподели в личния си акаунт в Tumblr: „От месеци работя върху саундтрака, правя записи в компютъра си и слушам демо записи и окончателни миксове.

Почти на финала съм – момента, в който саундтракът ще ми бъде отнет и ще се превърне в нещо истинско.“ Очаква се музиката към ИГРИТЕ НА ГЛАДА: СОЙКА-ПРИСМЕХУЛКА - ЧАСТ I да се превърне в истински хит и да донесе на младата певица още номинации за престижни награди.
Песента на Lorde можете да чуете тук: https://bit.ly/1vpClqL.

Премиерата на ИГРИТЕ НА ГЛАДА: СОЙКА-ПРИСМЕХУЛКА - ЧАСТ I в България е едновременно със световната премиера на 21 ноември. Най-големите фенове ще имат възможност да се сдобият с билети предварително – продажбата им в кината у нас стартира също едновременно със щатската на 29 октомври.

Както подобава на хитова кинопоредица,  ИГРИТЕ НА ГЛАДА ще имат свой маратон преди новия филм. Всички кина на Cinema City в страната ще прожектират любимите на милиони по света филми ИГРИТЕ НА ГЛАДА и ИГРИТЕ НА ГЛАДА: ВЪЗПЛАМЕНЯВАНЕ. За да определят дните и часовете на маратоните, кината се обръщат към зрителите за помощ. Феновете имат възможност да гласуват за предпочитаниeто си на Фейсбук страницата на Cinema City: https://bit.ly/1tdnTPY.  

Официалната премиера на „Игрите на глада: Сойка-присмехулка – част I“ е на 21 ноември в кината и 4DX. Повече информация и актуални новини за продукцията може да намерите на официалната българска фейсбук страница: www.facebook.com/IgriteNaGlada.

Снимка: https://www.billboard.com