Класиката „Ловци на духове“ ще получи нов живот на голям екран. Това стана ясно, след като от Sony Pictures обявиха, че работят заедно със сина на режисьора на оригинала от 1980 г. Айван Райтман – Джейсън, по новото заглавие. 41-годишният кинодеец е работил в продължение на години по проекта, завещан му от баща му, но до момента е пазел намеренията си в тайна, съобщава агенция Монитор.

Според първоначалната информация, за филма си младият Райтман ще търси четирима тийнейджъри за главните роли – две момчета и две момичета, като в момента води преговори и с оригиналните звезди от „Ловци на духове“ за минимум камео появи на екрана.

Феновете залагат огромни надежди на новата версия. Самият Райтман на два пъти се разминава със заветния „Оскар“ за работата му по „Джуно“ (2007) и „Високо в небето“ (2009). Нещо повече, само преди три години в киносалоните се завъртя и женски вариант на класиката, в който с участие се разписаха Мелиса Маккарти, Кристен Уиг, Кейт Маккинън и Крис Хемсуърт. Макар, че заглавието спечели 229 милиона долара от световния боксофис, то попадна под обстрела на недоволството, както на критиците, така и на самите киномани.

„Ловци на духове“ се очаква отново да влезе в афишите през 2020 г., като клапата вероятно ще щракне през лятото.