След изненадващия успех в САЩ, оригиналният екшън трилър отбеляза още няколко рекорда в родните кина. След като оглави американския бокс офис миналата седмица, концептуалният екшън трилър на Люк Бесон ЛЮСИ със Скарлет Йохансон в главната роля направи още по-впечатляващ старт в родните кина този уикенд.

С приходи от 286 854 лв. ЛЮСИ си извоюва челната позиция в българския бокс офис и стана най-касовата 2D премиера от началото на годината, а в общата годишна класация се нареди на трето място след „Ной“ и „Господарка на злото“. С 35 900 зрители филмът е на трето място и сред премиерите на „Юнивърсъл“ в България за всички времена, след мегахитовете „Бързи и яростни 6“ и „47 Ронини“. Българските зрители категорично отговориха на въпроса, поставен от героя на Морган Фрийман във филма, „Готово ли е човечеството за Люси?“.

Люси е поредният образ на силна жена, създаден от Люк Бесон. Под умелата режисура на френския виртуоз, Скарлет Йохансон се превръща в свръхчовек, който постепенно започва да използва все повече от капацитета на мозъка си, докато достига 100%.  В началото на филма тя е  обикновена млада жена, която живее във футуристичния азиатски град Тайпей. След като става жертва на отвличане, Люси се събужда с няколко плика наркотици, зашити във вътрешността на стомаха й.

Случайното изтичане на единия пакет в тялото й отключва неподозиран капацитет на мозъка й и я оборудва със сила, бързина, познания и възможности отвъд тези, които човечеството познава. Надарена със свръхпотенциал, Люси се заема със задачата да отмъсти на хората, поставили я в тази ситуация.

С помощта на професор Норман (Морган Фрийман), специализиран в изследванията в областта на човешкия мозък, тя започва преследване, което ще разкрие тайни отвъд границите на познатата ни логика.

В разгара на мисията Люси откриви нови хоризонти на човешките възможности, които й позволяват да научи китайски за час, да контролира времето и пространството и да управлява тялото си по невиждан начин. Изтеклият в тялото й наркотик отключва достъпа до много повече от онези 10 процента мозъчен потенциал, които обикновените хора използват.

Така тя има възможност да разкрие тайни „отвъд границите на нашата Вселена“. Още информация за филма ЛЮСИ може да намерите във Фейсбук на адрeс www.facebook.com/ForumFilmBulgariа