Вчера бяха обявени номинациите за 76-те награди „Златен глобус“, връчвани от Асоциацията на чуждестранната преса в Холивуд.

Сред отличниците се нареди дългоочакваната игрална адаптация Мери Попинз се завръща, чиято премиера предстои в родните кина на 19 декември. Завръщането на най-емблематичната бавачка в историята получи четири номинации, включително за най-добър филм, най-добра мъжка и женска роля на изключителния Лин-Мануел Миранда и невероятната Емили Блънт в категорията мюзикъл или комедия, както и за най-добра оригинална музика на Марк Шейман.

Сред номинираните заглавия, които предстои да видим на екран съвсем скоро, е и втората част на една от най-популярните анимации на Дисни в последните години Ралф разбива интернета, която получи номинация за най-добър анимационен филм. След невероятния успех на Разбивача Ралф от 2012 година, чиято премиера се превърна в най-касовата към онзи момент, всички зрители с нетърпение очакват момента, когато приключението на култовия тандем Ралф и Ванилъпи ще се пренесе в необятния свят на Интернет. Ралф разбива интернета и кината от 4 януари. За най-добър анимационен филм бе отличен и Феноменалните 2, режисиран от носителя на „Оскар“ Брад Бърд, чиято премиера беше по-рано тази година.

Превърналият се в мегахит филм от киновселената на Марвел Черната пантера, се сдоби с цели 3 отличия за "Златен Глобус", сред които номинацията за най-добър филм в категорията драма. Прекрасната Клеър Фой, която се превъплъти брилянтно в ролята на съпругата на Нийл Армстронг във филма Първият човек, също ще се състезава в категорията драма за най-добра поддържаща актриса.

Мери Попинз се завръща идва в кината на 19 декември в дублирана и субтитрирана версия.




Ралф разбива интернета идва в кината на 4 януари на 2D и 3D.