Кинопанорамата „Италия днес“ гостува в Младежкия дом на Монтана. Тя се организира за четвърти път от Италианския културен институт в София и предлага автентичен преглед на тенденциите, залитанията и добродетелите на днешното италианско общество. Надежди, разочарования се развиват с драматизъм през ироничния поглед на героите

. Те са водени от мечтаната, въображаема, романтична или саркастична креативност на режисьорите, които обрисуват бързо настъпващите промени в съвременната реалност В програмата са включени 4 филма, излезли на големия екран през последните две години.

Прожекциите ще започват в 18:30 ч. в заседателната зала на Младежкия дом. Те са безплатни. Кинопанорамата стартира с криминалния филм „Докато има Просеко, има надежда” на 6 декември. На следващия ден 7 декември ще се излъчи комедията „Наградата”. На 13 декември отново е ред на комедийна творба - „Колелото на живота”. На 14 декември е прожекцията на драмата „Ленивците”.

Прочети повече Кинопанорамата „Италия днес“ ще гостува също в София, Пловдив, Варна, Бургас, Благоевград, Габрово, Русе. Събитието се е превърнало в традиционна среща с българската публика, пред която Италия се разкрива със своите проблеми и силни страни.

Повече информация и трейлъри на филмите: https://www.facebook.com/events/2237032119868490/?active_tab=discussion.