Номинираният за Оскар® Джеймс Манголд (“Логан“, „3:10 to Yuma”, “Walk the Line”) представя филм вдъхновен от истинската история на едно приятелство, което завинаги промени историята на автомобилните състезания.  

През 1959, Карол Шелби (Мат Деймън) е на върха след като печели най-трудното автомобилно състезание – 24-те часа на Льо Ман.  Но най-големият му триумф скоро е последван от  съкрушителна новина – неустрашимият тексасец научава, че страда от сериозно сърдечно заболяване, което ще му попречи да се състезава отново. Безкрайно изобретателният Шелби започва да проектира и продава коли с екип от инженери и механици, сред които и темпераментния тест-пилот Кен Майлс. Британски шампион и отдаден съпруг, Майлс е гениален зад волана, но също така е безцеремонен, арогантен и несклонен на компромиси. 

След като автомобилите на Шелби се представят достойно на Льо Ман срещу Енцо Ферари, от Форд го наемат да проектира най-добрия състезателен автомобил, машина, която да победи Ферари на тежката френска писта. Решени да успеят въпреки всичко, Шелби, Майлс и екипът им ще трябва да преодолеят законите на физиката, корпоративното вмешателство и своите лични демони, за да създадат един революционен автомобил, който ще превъзхожда всички останали. Но тези смели мъже ще трябват да платят висока цена за победата. 

Премиера днес, 15 ноември 2019г. в кината.