ПОДАРЕТЕ СИ НЕПОВТОРИМА ЕМОЦИЯ С ПОСЛЕДНАТА КОЛЕДА, ВДЪХНОВЕН ОТ МУЗИКАТА НА ДЖОРДЖ МАЙКЪЛ

Рано или не, коледното настроение пристига още от този петък

От този петък, 15 ноември, в кината ни очаква неповторима емоция. Коледа ще подрани с една от най-очакваните продукции за този празничен сезон – Последната Коледа. Дело на режисьора на Шаферки Пол Фийг, по сценарий на носителката на „Оскар“ Ема Томпсън (Разум и чувства, Бриджит Джоунс: Бебе на хоризонта) и Брайъни Кимингс, филмът разказва историята на Кейт и Том – две напълно противоположни личности, чиито съдби се преплитат в забавна и трогателна история за любов, приятелството и още нещо. 

Главните роли в Последната Коледа се изпълняват от звездата Емилия Кларк (Игра на тронове, Соло: История от Междузвездни войни) и красавеца Хенри Голдинг (Лесна услуга, Crazy Rich Asians). Преди броени дни двамата преминаха по заснежения син килим на европейката премиера на филма в Лондон, в компанията на Мишел Йео, Ема Томпсън, останалите членове на творческия екип на продукцията и гости, сред които и мега звездата Кайли Миноуг. 

Лондон неслучайно е избран за домакин на празничното събитие. Последната Коледа е сниман изцяло на реални локации, сред някои от най-забележителните места в града, и по думите на режисьора Пол Фийг „филмът е любовно писмо към Лондон“. Трансформацията, през която преминават Кейт и Том, се случва с паралелното, почти магическото преобразяване на града за коледните празници, а уникалния дух на Лондон е неделима част от неповторимия облик на филма. 

Вдъхновен от най-известните и непреходни песни на незабравимия Джордж Майкъл, Последната Коледа разказва за саможивата Кейт (Кларк), която заради редица нещастни обстоятелства и лоши решения е загърбила всякакви отговорности и сбъдването на най-голямата си мечта – да бъде певица. Тя пилее живота си, скитайки се из Лондон под акомпанимента на звънчетата на обувките си, които са само едно от дразнещите резултати от работата ѝ като елф в целогодишно отворен коледен магазин. Скарана с приятелите си и отчуждила се от семейството, един ден Кейт случайно попада на симпатичния и мистериозен Том (Голдинг), който изглежда подозрително съвършен. Веднъж попаднал в живота ѝ, Том започва да руши всички стени, зад които се е скрила Кейт. Докато Лондон се преобразява за най-светлия празник в годината, връзката им става все по-силна, но въпреки това нещата между тях просто не се получават. Понякога обаче човек трябва да се пусне по течението, да слуша сърцето си… и да има мъничко вяра. 

Саундтракът към Последната Коледа съдържа 12 от най-великите солови песни на Джордж Майкъл, както и 3 парчета на Wham!, в оригиналните им версии. Всички песни от албума са написани, аранжирани и продуцирани от самия Джордж Майкъл и представят неповторимия и разнообразен талант на изпълнителя. Албумът излиза у нас от Вирджиния Рекърдс/Sony Music и вече е наличен на физически носител в онлайн магазин MusicMall.bg.

Празнуваме Последната Коледа от днес, само в кината.