След близо 10-годишно отсъствие на български филмови заглавия насочени към родната детска публика, през 2018 г. на голям екран се появи „Случаят Кюри“ на режисьора Андрей Хадживасилев. Детската филмова поредица продължава с втори самостоятелен игрален филм „Случаят Тесла“, а от днес е достъпен и първият тийзър трейлър  разкриващ новия експеримент на Тони.

Тони е на крачка от успеха с експеримента си за безжично електричество, вдъхновен от великия учен Никола Тесла, но се налага да замине на летен лагер със съучениците си. За морална подкрепа той кани своята съседка Рая, с която вече са най-добри приятели след предишните перипетии от „Случаят Кюри“. Главатарят на местните скаути Виктор ревнува от Тони, решава да провали научните му опити и да спечели сърцето на Рая, докато тя се впуска да преследва тайнствен върколак, бродещ в гората. Тони се амбицира и решава да доведе експеримента докрай на всяка цена, но приятелството му с Рая е поставено на карта заради съперничеството с Виктор.

Снимките на филма през миналата година бяха временно преустановени поради пандемията Ковид-19, но сега продукцията продължава с обявяването на нов кастинг за детски таланти, а изискванията са:

· момчета и момичета на видима възраст 11-14 години;

· момчета еднояйчни близнаци на видима възраст 11-14 години.

Желаещите да участват трябва да изпратят на имейл - [email protected] следната информация: снимки – портретна и в цял ръст, имена, възраст, височина, град, телефон за контакт и информация за предишен сценичен/филмов опит на кандидата ако има такъв. За проби с реплики ще бъдат повикани децата отговарящи на типажите за търсените герои. Повече информация може да се следи във Фейсбук страницата на филма – www.facebook.com/theteslacase

„Случаят Тесла“ e по оригинална идея на сценариста Виктория Пенкова и режисьора Андрей Хадживасилев, а продуцент отново е Пламен Йорданов. Оператор е Божидар Симеонов, а композитор е Георги Стрезов. Проектът се реализира с финансовата подкрепа на ИА „Национален филмов център“.