Един от най-ексцентричните комици в света днес Саша Барън Коен ще се появи отново в култовия образ на Борат Сагдиев.

"Борат" излезе през 2006 г. и бе сред най-големите хитове на годината. Заснет със скромния бюджет от 18 млн. долара комедията събра над 200 млн. по цял свят, а Саша Барън Коен получи Златен Глобус за ролята си.

Продължението на сагата за казахстанския журналист в Америка вече е заснето и си търси разпространител.

Все още няма официално съобщение кой е продуцент на лентата, но се предполага, че проекта е финансиран от някой от големите стриминг сервизи.

Сюжетът засега се пази в тайна, но източници твърдят, че става дума за "Борат, който се мисли за голяма кино звезда след успеха на филма и затова решава да се среща и взима интервюта с хора инкогнито". С други думи, Саша Барън Коен ще играе ролята на Борат, който играе ролята на Саша Барън Коен.

В интернет дори се появи клип от снимките:

Историята за приключенията на един казахстанец в Америка бе хитът на 2006 година. Заснет със скромния бюджет от 18 млн. долара, "Борат" събира над 200 млн. боксофис по цял свят. Саша Барън Коен получи Златен Глобус за мъжка роля в комедия, а сценарият бе номиниран за Оскар. 

Не е ясно кое студио стои зад продължението. Предполага се, че стриминг сервиз като Нетфликс или Showtime (които вече са работили с Коен над сериала "Who Is America?") е продуцент на новия филм.