Премиерна дата в България: 10 януари 2020 г.

Световен разпространител: Warner Bros. Pictures

Оригинално заглавие: RICHARD JEWELL

Националност: САЩ

Времетраене: 132 мин.

Формати: 2D

Режисьор: Клинт Истууд

Сценарист: Били Рей

Оператор: Ив Беланже

Продуцент: Клинт Истууд

Музика: Артуро Сандовал

В ролите: Сам Рокуел, Кати Бейтс, Джон Хам, Оливия Уайлд и Пол Уолтър Хаузър

Светът ще разбере истината.

„В Сентениъл Парк има бомба. Разполагате с 30 минути“. Това са думите, с които светът завинаги ще запомни Ричард Джуъл.

Дата е 27 юли 1996 г. на Олимпийските игри в Атланта. Охранителят Ричард Джуъл намира подозрителна раница, скрита под пейка насред олимпийското градче. Благодарение на неговата настойчивост и въпреки първоначалните съмнения на колеги му се разбира, че в раницата има експлозиви. С бързите си реакции и инициатива Ричард помага да се евакуира параметъра, спасява много хора и се превръща в герой.

За нещастие в рамките на дни Ричард Джуъл става основният заподозрян на ФБР за атентата, оклеветен е от медиите, отритнат е от обществото и неговият живот е провален завинаги.

Режисирана от Клинт Истууд, напрегнатата драма разказва за събитията, които превръщат името Ричард Джуъл в синоним за ужасяващия атентат. Във филма участват носителят на Оскар Сам Рокуел (Три билборда извън града) в ролята на адвоката Уотсън Брайънт, Кати Бейтс (Мизъри, Зловеща семейна история) в ролята на майката на Ричард - Боби, Джон Хам (Момчетата от Медисън авеню) като разследващия ФБР агент Том Шоу; Оливия Уайлд (Доктор Хаус, Трон: Заветът) е журналистката Кати Скръгс, и Пол Уолтър Хаузър (Аз, Тоня)в ролята на Ричард Джуъл.