В духа на постапокалиптичната реалност, създадена от Питър Джаксън, и в атмосферата на една изключителна автентичност премина световната гала премиера на най-дългоочаквания приключенски филм тази година Смъртоносни машини. Събитието се проведе на 27 ноември в един от най-известните киносалони на емблематичния площад „Лестър“, известен като „меката“ на британските филмови премиери.

Впечатляващите мащаби на продукцията бяха пресъздадени по най-добрия начин и превърнаха събитието в истинско превъплъщение на невъобразимия начин на живот, който лежи в основата на сюжетната линия на Смъртоносни машини. Възможност да се наслади на забележителната обстановка имаше и българката Лора Филипова, победител от партньора на продукцията за България Радио 1 Rock, която заедно с нейния син спечели невероятната привилегия да бъде част от зрелищното събитие.

Гала премиерата премина под знака и на яркото звездно присъствие на екипа и актьорите от филма. Преди първата официална прожекция на Смъртоносни машини създателите, сред които забележителният сценарист Питър Джаксън (Хобит, Властелинът на пръстените) и режисьорът Крисчън Ривърс, представиха пред присъстващите интересни детайли от снимачния процес, споделиха вдъхновението си и призоваха всички напълно да се отдадат на реалността във филма. Сред официалните гости на събитието бяха и невероятните актьори, разказали историята по романа на Филип Рийв чрез великолепната си игра. С много ентусиазъм Хюго Уийвинг, превъплатил се в злодея Тадеус Валънтайн, поздрави и удостои с внимание всички свои фенове, а прекрасната Хера Хилмар, която влиза в главната роля на бегълката Хестър Шоу, успя да се снима с всички желаещи, раздаде автографи и блестеше елегантно по време на цялата вечер. На събитието бяха още актьорите Робърт Шийън, Ронан Рафтъри, Лейла Джордж и други.

Грандиозната гала премиера бе едно от най-атрактивните филмови преживявания за годината, а фентъзи жанрът за пореден път доказа, че е един от най-влиятелните и обичани сред всички зрители.

Смъртоносни машини пристига заедно с ерата на градовете-хищници на 7 декември в кината на 3D, IMAX 3D и 4DX, за да ви преведе през една различна и непозната история за Лондон, битките за оцеляване и надеждата за справедливост.