Този декември номинираният за „Оскар“ Силвестър Сталоун отново ще се превъплъти в най-знаковата си роля – тази на идола на няколко поколения Роки Балбоа. В лентата КРИЙД легендарният боксьор няма да излезе на ринга, а ще се превърне в треньор. Своеобразното продължение на поредицата ще възроди култовия образ 40 години след излизането на първия филм. Адонис Джонсън (Майкъл Б. Джордан) не познава известния си баща – световният шампион по бокс тежка категория Аполо Крийд, който е починал, преди момчето да се роди. Въпреки това никой не може да отрече, че боксът е в кръвта на младежа. Адонис решава да се премести във Филаделфия – мястото, където Аполо е изиграл легендарния си мач срещу коравия, начинаещ боксьор Роки Балбоа.

След като пристига, Адонис се заема да открие Роки (Силвестър Сталоун) и да направи всичко по силите си да го убеди да му стане треньор. Въпреки че настоява, че завинаги е слязъл от ринга, Роки вижда у Адонис силата и непоколебимостта, характерни за Аполо – заклетият враг, който се превръща в най-близкия му човек. Шампионът се съгласява да стане треньор на Аполо, въпреки че се бори с противник много по-смъртоносен от противниците на ринга. 

С Роки в неговия ъгъл, съвсем скоро Адонис се прицелва в шампионското място. Но дали ще може да развие не само мотивацията, но и желанието да се изкачи на върха? Продължението КРИЙД на култовата поредица феновете ще имат възможност да видят от 11 декември в кината.