По чудо останала на 29 години в продължение на осем десетилетия Аделайн Боуман (Блейк Лайвли) води самотен живот, без никога да си позволява да допусне близо до себе си някого, който може да разкрие тайната ѝ. Докато една случайна среща с чаровния филантроп Елис Джоунс (Мишиел Хюисман) запалва отново страстта ѝ към живота и любовта в сърцето ѝ. След един прекаран уикенд с родителите му (Харисън Форд и Кати Бейкър), когато тайната ѝ е заплашена от разкриване, Аделайн взема решение, което ще промени живота ѝ завинаги. Звездите, участващи във филма „Вечната Аделайн“ са Блейк Лайвли („Клюкарката“, „Градът“), Мишиел Хюисман („Игра на тронове“, „Моето приключение в дивото“), Харисън Форд („Междузвездни войни“, „Индиана Джоунс“), Кати Бейкър („Спасяването на Мистър Банкс“, „Едуард Ножиците“) и Елън Бърстийн („Интерстелар“, „Реквием за една мечта“)

За филма: Родена в началото на XX-ти век, Аделайн Боуман дори не е мечтала, че ще доживее началото на XХI-ви. Докато внезапно в един магичен момент, на прага на смъртта, невероятно стечение на обстоятелства и природни феномени не спасяват живота ѝ и я даряват с вечна младост. Този внезапен обрат на съдбата превръща живота ѝ в едно удивително пътешествие, продължило много десетилетия – през двете световни войни, променили историята, през свободния дух на 60-те години, до удобствата на съвремието. Усърдно криейки тайната си от всички, освен от остаряващата си дъщеря, Аделайн се справя с всички важни промени с грация, до момента на сблъсъка на връзка от миналото ѝ с настоящ шанс за любов, който заплашва да разкрие необикновената ѝ история. Актрисата Блейк Лайвли, която изпълнява ролята на Аделайн Боуман, разбира, че е попаднала на опияняващо приключение и вечна любовна история още при първото прочитане на сценария. „Не можех да го оставя – казва тя. Четеше се като красив роман. Историята е романтична, поетична и неповторима“. Режисьорът на филма Лий Толанд Кригър, който направи сензация в Холивуд с филмите си „Порочният вид“ и „Селест и Джеси завинаги“ прочита сценария преди няколко години и той се запечатва в съзнанието му. Той споделя: „Основната тема на филма бе толкова привлекателна. Това е историята на една жена, която след един инцидент спира да старее. Единственият човек, който знае тайната е дъщеря ѝ, която я пази в продължение на десетилетия. Но една среща с млад мъж, по-различен от всички, които е срещала през невероятно дългия си живот, слага край на отшелническото ѝ съществуване. Никога не съм чел нещо, така фокусирано над красотата на остаряването. Съвременният свят е толкова обсебен от младостта и суетата. Реших, че идеята е много вълнуваща“. Ролята на Аделайн Боуман изисквала такова присъствие, каквото малко млади актриси днес притежават. “Имахме нужда от някого, който изглежда напълно съвременно, но и с леки препратки към други епохи. Не са много актрисите, които притежават това, наред с актьорските умения да изпълни тази роля. Така „миналите моменти“ с Блeйк бяха естествени, а не като „съшити“.

За да постигне правилния за различните епохи говор, Лайвли работи с прочутата холивудска преподавателка по диалекти и носителка на Оскар – Елизабет Химелщайн. За героинята си Лайвли разказва: „Тя води тих живот. Работи в библиотека и живее в апартамент в Китайския квартал в Сан Франциско. На всеки десет години се мести в нов град, променяйки самоличността си – името, външния си вид, работата си. За да опази анонимността си, тя никога не си позволява да се сближи с някого.“ Животът ѝ обаче се променя след случайна среща с Елис - енергичният млад предприемач, изигран от Мишиел Хюисман, в когото тя се влюбва лудо. „Чувствам се толкова щастлив, че имам възможността да работя с тези прекрасни актьори. Блейк допринесе много: нейната универсална красота е идеална за ролята на Аделайн, но освен това тя е страхотна актриса и се справя с ролята перфектно.“, споделя Хюсман. Харисън Форд изпълнява ролята на бащата на Елис – университетския професор Уилям. „Харисън Форд бе първият и единствен избор за ролята на Уилям“, казва режисьорът Кригър. Номинираният за Оскар Форд споделя за участието си: „Това е много различно от всичко, което съм правил до момента. За мен беше удоволствие да снимам амбициозен филм, който носи магическо усещане. Историята има корени в ежедневния живот плюс достатъчно магия, която да възпламени въображението и да отвори сърцата ви.“ Актрисата Блейк Лайвли прави силно впечатление на звездата от „Междузвездни войни“ : „Тя е много усърдна в работата си и се справя чудесно с ролята. Като актриса тя е напълно подготвена, находчива и търпелива, както и много великодушна към останалите актьори“. Героят на Форд празнува 40-та годишнина от сватбата си, на която синът му води момиче, което изглежда, говори и се държи точно като жената, в която е бил влюбен преди 45 години. Жена му, чиято роля се изпълнява от Кати Бейкър смята, че той все още копнее по отдавна отминалата любов. Бейкър споделя сантимента на Форд към филма, заявявайки, че работата по него е истинска мечта за нея. Преди да срещне Елис единствената дългогодишна връзка, която Аделайн си е позволявала е с дъщеря си Флеминг, която вече е осемдесетгодишна, създавайки трогателна съпоставка между вечно младата майка и дъщеря ѝ, която е в залеза на живота си.

Ролята на Флеминг е поверена на носителката на Оскар Елън Бърстийн „Елън Бърстин е една от най-добрите актриси, изгрявали някога на екрана. Да работя с актриса от нейния ранг е истинска привилегия“, споделя режисьорът Кригър. Лайвли допълва: „Чувството, което Аделайн открива с Елис е силно, но най-силното нещо в историята е любовта между нея и дъщеря ѝ. Смятам, че Аделайн решава да допусне Елис в живота си, защото ѝ предстои да загуби най-голямата си любов – дъщеря си. Нейният инстинкт ѝ подсказва да се отдалечи още повече от любовта, но Флеминг я убеждава, че е по-добре да обичаш и да загубиш, отколкото никога да не си обичал“. Блейк Лайвли (Аделайн Боуман) печели одобрението на критиците още с дебюта си на голям екран „Женско братство“. Следват „Зеленият фенер“, в който си партнира с Райън Рейнълдс и „Градът“ – с Бен Афлек. Лайвли участва в „Диваци“ на режисьора Оливър Стоун, както и в популярния телевизионен сериал „Клюкарката“. Мишиел Хюисман (Елис Джоунс) е талантлив млад актьор, популярен най-вече с участието си в хитовите сериали „Игра на тронове“ и „Клонинги“. Той партнира на Рийз Уидърспуун в номинирания за Оскар филм „Моето приключение в дивото“. Харисън Форд (Уилям Джоунс) е участвал в едни от най-успешните и прочути филми, в историята на киното. Той е звездата на поредиците „Междузвездни войни“ и „Индиана Джоунс“. За изпълнението си на ролята на детектив Джон Бук във филма „Свидетел“ на Питър Уилър, той е номиниран за Оскар, Златен Глобус и BAFTA. Харисън Форд играе в редица хитови филми като „Апокалипсис Сега“, „Работещо момиче“, „Блейд Рънър“, „Невинен до доказване на противното“, „Относно Хенри“, „Играта на Ендър“, „Каубои срещу извънземни“ и др. Елън Бърстийн (Флеминг) – 58-годишната кариера на знаменитата актриса обхваща легендарни изпълнения в киното, телевизията и театъра. Тя носителка на награди Оскар, BAFTA и Златен глобус, а сред най-прочутите филми с нейно участие са „Екзорсистът“, „Реквием за една мечта“, „Народът срещу Джийн Харис“, „Цветя на тавана“, „Интерстелар“ и много други. Кати Бейкър (Кати Джоунс) има три награди EMI, един Златен глобус и една награда от Актьорската филмова гилдия за участието си в редица популярни сериали. Дългата ѝ филмова биография включва хитови заглавия като „Цялото кралско войнство“, „Студената планина“, „Спасяването на Мистър Банкс“, „Проповедникът с картечницата“, „Едуард Ножиците“ и др. Лий Толънд Кригър (режисьор) е талантлив, млад режисьор и сценарист, който печели широкото одобрение на критиката с филмите си „Порочният вид“ и „Селест и Джеси завинаги“.