Мартина Щосел, по-позната на милиони фенове по света като Виолета от едноименния телевизионен сериал, е млада звезда, родена и отраснала в Аржентина. Започва артистичното си обучение в ранна възраст с уроци по пиано, музикална комедия, актьорско майсторство, пеене и уроци по танци. За първи път се появява по телевизията в ролята на Виолета и от тогава е пленила сърцата на безброй почитатели в Латинска Америка, САЩ и Европа. Музикалният филм ВИОЛЕТА: КОНЦЕРТЪТ проследява в над 100 минути концерта на Виолета в Милано, който е част от европейското турне на сериала през декември 2013 г. и ни запознава с колегите й от популярната музикална академия Studio 21 в Буенос Айрес, с приятелите и семейството й.

Виолета е жизнерадостно момиче, макар често да е самотна и възпитавана строго от твърде грижовния си баща. Тя има удивителен глас, наследен от майка й, остър ум и влечение към книгите, получени с любов от баща й. Виолета е спонтанна и искрена, а това, което най-силно желае, е да открие мястото си в света. Тъй като майка й загива, когато тя е съвсем малка при един от своите концерти, баща й е твърдо против тя да има какъвто и да е досег с музиката.  Въпреки това, тя се  записва да учи в престижната музикална академия Studio 21. Там Виолета открива съвсем нова вселена от преживявания, които й помагат да намери съдбата си и да научи историята на своето семейство. Първоначално нейните съученици в академията я възприемат като срамежлива и леко изперкала, но в последствие откриват очарованието на истинската й личност.

Заедно с актрисата Мартина Щосел, която изиграва ролята на Виолета, в сериала и в музикалния филм ВИОЛЕТА: КОНЦЕРТЪТ главни действащи лица са още роденият в Мексико Жорж Бланко в ролята на Леон, Мерседес Ламбре в ролята на неговата арогантна приятелка и опонентка на Виолета – Людмила. Тоти Гарние, също роден в Аржентина, влиза в ролята на Андрес – най-добрият приятел на Леон, а испанката Алба Рико Наварро в ролята на най-добра приятелка и почти домашна любимка на Людмила.

За музикалния филм ВИОЛЕТА: КОНЦЕРТЪТ всички актьори и музиканти сменят костюмите си над 180 пъти. Любопитно е, че седем камиона са били постоянно на разположение по време на турнето на шоуто, за да построят сцената на всяко ново място са били нужни по 12 часа, а за да я развалят – още 8 часа.

Официалната българска премиера на ВИОЛЕТА: КОНЦЕРТЪТ е на 9 май в кината, с лимитиран показ до 23 май. Билетите за филма са в продажба от днес, 17 април.
Любопитна и актуална информация може да намерите на официалната фейсбук страница на „Дисни“:  www.facebook.com/DisneyStudioBulgaria.