Мързелив, забавен и вечно гладен – котарак, който просто няма равен! Откакто се появи за първи път в комикса на Джим Дейвис през 1978 г., Гарфилд се превърна в абсолютен фурор и извоюва мястото си сред едни от най-емблематичните и обичани анимационни герои в света. Огромният интерес към него доведе до създаването на безброй телевизионни сериали, специални празнични издания и филми, а през предстоящата година молитвите на верните му фенове са на път да бъдат чути, защото на 24 май, близо 20 години след излизането на първия игрален филм, оранжевият любимец най-накрая триумфира в първата си анимационна кинопродукция.

В Гарфилд: Филмът симпатичният косматко, който мрази понеделниците и обича лазанята, е на път да преживее ново и много диво приключение на открито. След неочаквана среща с отдавна изгубения си баща – мършавия уличен котарак Вик – Гарфилд и неговият осиновен брат кучето Оди са принудени да се откажат от съвършено разглезения си начин на живот и да се превърнат в съучастници на Вик в един комичен и вълнуващ обир с неочаквано високи залози...

Първият трейлър е изпълнен с характерния за познатия ни герой хумор и чар, като видеото само загатва за предстоящото. Със зашеметяваща анимация, остроумен диалог и стоплящ сърцето сюжет, анимацията изследва динамиката на семейството, приятелството и тръпката от това да излезеш извън зоната си на комфорт. 


Режисьор на филма е Марк Диндал по сценарии на Дейвид Рейнолдс (Чикън Литъл, Омагьосаният император), Пол А. Каплан и Марк Торгроув. Продуценти са Джон Коен (Angry Birds: Филмът), Бродерик Джонсън (Сляпата страна), Андрю Косоув (Блейд Рънър 2), Крейг Сост (Спондж Боб: Гъба на сухо), Намит Малхотра (Brahmastra Part One: Shiva) и Кросби Клайс (Nimona). Изпълнителни продуценти на проекта са Рейнолдс, създателят на Гарфилд Джим Дейвис, както и Бриджит Макмийл, Скот Париш, Карл Роджърс, Саймън Хеджис, Крис Пфлъг, Луис Ку, Стив Саровиц, Джъстин Балдони  и Питър Луо.

Работата става дебела с Гарфилд: Филмът от 24 май само в кината на 2D и 3D... за щастие, не е понеделник.