Една далечна галактика, една неразказана история, един обичан разбойник и една наистина страхотна вечер за най-верните български фенове на Междузвездната сага. На 23 май в Cinema City в Mall of Sofia се състоя гала премиерата на Соло: История от Междузвездни войни – поредната доза филмов адреналин, който беляза цялата кино реалност на 2018 година.

Стотици верни фенове и гости присъстваха на събитието и допринесоха то да се превърне в едно наистина специално филмово изживяване. По черния килим, подбран изцяло в контекста на междузвездната тема, минаха едни от най-ярките звезди на родния небосклон. Сред тях Антоний Аргиров, Башар Рахал, Бебо Халваджиян, Ваня Джаферович, Владо Михайлов, Георги Иванов, Дария Симеонова, Даяна Ханджиева, Деси Бакърджиева, Деси Стоянова, Деян Каменов – Дидо, Димитър Кърнев, Димитър Рачков, Драго Симеонов, Луиза Григорова, Магърдич Халваджиян, Мартин Макариев, Миро, Ники Илиев, Румен Угрински, Стефани Кочева, Таньо Шишков, Тео Чепилов, DJ Деян Соло и др.

Вечерта бе изпълнена с много емоции и позитивно настроение не само заради ентусиазираната публика, която с нетърпение чакаше началото на прожекцията, но и заради „гостите“ от Междузвездни войни. Някои от най-запалените почитатели на галактическата поредица бяха облечени в костюми на емблематични образи от филма. Те се сляха съвсем естествено с тълпата от гости и се превърнаха в най-желаните партньори за снимка на гала премиерата. Доброто настроение бе подкрепено и от специално приготвените за събитието сладоледи с бира Pale Ale на Stolichno, а предварително обособения фото корнер накара всички да позират като истински герои от далечната галактика.

На 24 май, специална възможност да видят и да се снимат с един от най-обичаните герои от сагата и централен персонаж в Соло: История от Междузвездни войни – Чубака, получиха и посетителите на The Mall.   

За филма:

В ролята на младия Хан Соло влиза звездата от Аве, Цезаре! на братя Коен Олдън Ерънрайх, а негови партньори са Доналд Глоувър в ролята на Ландо Калризиан и Йонас Суотамо като Чубака, както и Уди Харелсън, Фийби Уолър-Бридж, Емилия Кларк (Игра на тронове) и Танди Нютън.

Режисьор на Соло: История от Междузвездни войни е Рон Хауърд (Уилоу, Красив ум, Фрост/Никсън). Сценаристи са Лорънс Касдън и Джон Касдън, по образи, създадени от Джордж Лукас. Продуценти са Катлийн Кенеди, Саймън Еманюел, Алисън Шиърмур.

От днес, 25 май, Соло: История от Междузвездни войни покорява киносалоните на 3D, IMAX 3D и 4DX в дублирана и субтитрирана версия. Не се бавете, Хилядолетният сокол ви чака.