Едни от най-незабравимите ни първи спомени са свързани с ваканциите, запознанствата с нови приятели и безгрижните дни в детския лагер. Защото няма малчуган, който да не иска да е сред своите връстници, за да лудуват заедно на воля. Пък и приключенията сред природата са полезни за физическото и емоционалното израстване на малките палавници. 

Детските лагери - тотален хит сред деца и родители

В последните години детските лагери, съчетани с изучаване на чужд език, са тотален хит сред деца и родители. Те са място, където в извънучилищна атмосфера не само се научават нови и полезни знания, а и забавленията в свободните дни са безкрай. 

Успешен модел за разгръщане потенциала на децата

Всички проучвания относно израстването на децата сочат, че лагерната обстановка прави малките по-отговорни, самостоятелни и комуникативни. Ето защо е най-добре паралелно с игрите да се усвояват и усъвършенстват познанията по чужд език, например. Така учениците трупат още лексика и придобиват самоувереност да общуват свободно с другите. Детските лагери с изучаване на чужд език безспорно са успешен модел за разгръщане потенциала и възможностите на момчетата и момичетата от ранна възраст. 

В България лидер сред чуждоезиковите детски лагери е ЛъкиКидс. Международният лагер с изучаване на английски език се провежда всяко лято в Банско, както и през пролетните ваканции. Базата му е разположена на територията на петзвездния апартхотел Лъки Банско СПА & Релакс, който е синоним на перфектни условия за пълноценен отдих на малки и големи гости на комплекса. 

Забавления, игри и обучение в условията на 5-звезден лукс

Тук всеки лагерник е заобиколен от приятна и уютна атмосфера, сред безброй атракциони и възможности за забавления. На разположение на децата са хипермодерният спа център на хотела, компютърните кътове, зоните за игра, оборудваните зали за обучение, изисканите ресторанти. 

Голямото предимство на детския лагер ЛъкиКидс са не само отличните условия за почивка, локацията в най-предпочитания български курорт, но и екипът от професионалисти, в който влизат преподаватели с международен опит в чуждоезиковото обучение и педагогиката. 

Програмата на ЛъкиКидс е синхронизирана с модерните световни форми за обучение по чужд език и изцяло съобразена с възрастта на участниците. В Международния детски лагер с изучаване на английски език в Банско могат да участват момчета и момичета на възраст от 5 до 15 години. 
Смените са по една или по две седмици, според предпочитанията на детето и родителите. Дневният режим е специално съобразен с възрастта на малките палавници. Той балансира езиковите уроци с достаъчно време за отдих сред природата. Паралелно с това има арт занимания, възможност за спорт, танци, кулинария, водни приключения край басейна. 

 

Езиковото обучение в детския лагер е свързано с прилагането на иновативен подход, според знанията на конкретното дете. Освен това лагерниците се мотивират да работят екипно по различни тематични проекти и да се научат да общуват свободно на английски език помежду си. Оказва се, че в извънезикова обстановка децата са много по-спокойни и инициативни в обучението си. 

Всеки детски лагер обаче е място за щури приключения, които да създават положителни емоции у малчуганите. В ЛъкиКидс игрите са разнообразни и включват ексурзии сред природата, спорт на открито, планинско колоездене, конна езда, риболов и още много други полезни за укрепването на децата. 

Прекрасна природа и възрожденски традиции

Регионът на курорта Банско е благодатен на куп възможности за пълноценен отдих. Тук са концентрирани и много от забележителностите в страната – както културно-исторически, така и природни. Във възрожденския град са родени редица исторически личности, съхранени са стари традиции и музеите разказват за живота и делото на бележитите личности в родната история, както и съдбата на техните съвременници. 

Детският лагер Лъки Кидс е идеалното място за ваканцията на всяко дете. Родителите не бива да се тревожат за обстановката и грижите, които се полагат за всеки лагерник. А и всяка майка или татко могат предварително да разгледат програмата и условията на страницата на международния лагер. Там има възможност да се задават въпроси и да се видят отзиви на лагерници и на техните родители. 

Колко е успешен проектът ЛъкиКидс, показват отличията и отзивите за международния детски лагер с изучаване на английски език. Статистиката сочи, че 40 на сто от участниците се записват, след като са имали отлични препоръки от свои приятели и съученици. Голяма част пък идват не за първи път и след една прекарана смяна искат отново да летуват в Банско.

Снимки: ЛъкиКидс