Трансплантацията на коса е един от най-модерните и ефективни методи за подобряване не само на външния вид на косата Ви, но и нейното здраве. Технологията, която се използва днес, позволява да се придаде допълнителен обем, както и да се попълни отсъстваща линия с максимално естествен изглед. По този начин косата Ви ще изглежда по-жива от всякога, а Вие ще си върнете самочувствието за красота и усещането за хармонизиран естестичен външен вид.

Какво точно представлява трансплантацията на коса?
Това е козметична процедура, която включва събиране на косми от определена част от скалпа (наречена „донорско място“) и трансплантация върху друга част на скалпа. Трансплантацията на коса работи, защото не цялата коса на главата е засегната от дихидротестостерон (ДХТ) - основният хормон, който причинява плешивост. Това е сложна процедура, при която хирурзите събират косми по различни методи и да ги трансплантират на групи от един до три косъма, създавайки линия на косата, която изглежда и се чувства естествена.

Какво трябва да знаем, преди да се подложим на тази процедура?
Ако косата Ви е генетично чувствителна към ДХТ, тя може да продължи да пада, въпреки добре направената процедура. Това може да означава, че косата около трансплантираните области изтънява, докато трансплантираната коса остава дебела и здрава.

Преди трансплантацията, а също и след нея, могат да се използват различни видове медикаменти и препарати, които да заздравявят косъма.

Ключов фактор за определяне на това как ще изглежда резултатът от процедурата е нивото на умения и опит на хирурга. Важно е той да бъде добър, за да останете доволни от крайния външен вид на косата си.

Трябва да знаете, че ефективната трансплантацията на коса не създава нова коса. Вместо това се извършва преместване на косми, които вече имате, на ново място. Ако вече сте загубили по-голямата част от косата си, вероятно няма да можете да възстановите първоначалната линия и дебелината на косата си, използвайки трансплантацията.

За повечето представители на мъжкия пол обаче трансплантацията на коса може да доведе до значително подобряване на външния вид. Нужно е просто да се уверите, че имате реалистични очаквания въз основа на количеството коса, което ви остава.

Трансплантация на коса може да Ви помогне да върнете часовника назад и да заличите годините на борба с ожесточен косопад. Най-ефективният начин обаче да се сдобиете с по-плътна и дебела коса е да предотвратите засиленото отпадане на косми на първо място. Само така проблемът ще бъде решен още преди той да бъде напълно разкрит пред нашите очи, а резултатите от повлияването ще бъдат впечатляващи!

Източник на снимка: New Africa / Shutterstock.com