Яна Борисова, чиито произведения са поставяни и четени в цял свят, представя своята първа книга “Чудна лятна нощ”. “Една от любимите ми думи в българския език е “свян”. Написах книга за красотата на смущението и колко прекрасни биха могли да бъдат всички, които го изпитват” - казва авторката.

Яна Борисова пише “Чудна лятна нощ” в компанията на няколко от най- добрите си приятели, които тя нарича “уникални и талантливи творци”. Кани един от любимите си артисти Стефан Вълдобрев да напише музика към романа, което превръща ”Чудна лятна нощ” в първата книга с авторска музика. Двамата са изключително свързани благодарение на театъра, където Стефан Вълдобрев играе в три постановки по нейни пиеси. Последният си драматургичен текст Яна на-писва специално за петдесетгодишния юбилей на актьора.

Оркестрацията на музиката е напра-вена от талантливия композитор Милен Кукошаров, с когото Яна Борисова работи през послед-ните години и заедно създават поредица от сценични произведения. Редактор на творбата е из-вестният режисьор и писател Димитър Коцев – Шошо, за когото авторката казва, че е “основен вдъхновител“ и причината да се издаде тази книга. Освен че са близки приятели, в последните години двамата често са и творчески тандем в общи филмови проекти. Към групата се присъе-динява и един от най-талантливите сценографи и художници Никола Тороманов. Той създава уникални илюстрации по романа “Чудна лятна нощ“, които предстои да бъдат отпечатани в спе-циален тираж на книгата.

*Фото: Миряна Сливенска