Дебютният роман на Ради Георгиев с премиера на 15 юни                                                                  

Малко преди началото на лятото „Ентусиаст“ представя дебютния роман на едно от най-новите имена в българската литература Ради Георгиев. „Стажът“, който привлече вниманието на читателите още преди излизането си, е история за пътя към успеха, за свирепия свят на шоубизнеса и за това в какво се превръща една мечта, когато си готов да я постигнеш на всяка цена.

Ради Георгиев се занимава с PR и маркетинг вече 17 години. Започва кариерата си в голяма рекламна агенция, работил е в телевизии като маркетинг директор, а от 7 години е съсобственик на PR агенция, която работи в сферата на културата, образованието и шоубизнеса.

В първата си книга Ради представя света на публичните комуникации такъв, какъвто той го вижда. Макар написаното да е художествена измислица, много от историите в „Стажът“ са вдъхновени от реални събития.

Мечтата на Димитър, главния герой в романа, е да работи в сферата на рекламата и масовата комуникация. Тя се сбъдва, когато Митко получава шанс да стажува в най-голямата PR агенция в света. Скоро той успява да се издигне и се сблъсква със света на комуникацията. Бързо осъзнава каква сила е тя и колко опасна може да бъде. Всичко това преобръща живота му и единствено от него зависи дали ще съумее да се съхрани, или ще потъне.

Според журналиста Стойчо Керев „Стажът“ е задължителен роман за всеки, който иска да се занимава с медии. А режисьорът Стефан Командарев споделя: „Добрата книга е приятел, който те хваща за ръка и те води в непознат и интересен свят. „Стажът“ прави точно това – чете се на един дъх, с човешките си истории и вълнуващи персонажи те потапя във вселената на медиите и пиар агенциите. Истинска находка!“

Официалната премиера на книгата е на 15 юни от 19:00 ч. в Kino Cabana. Водещ на събитието ще бъде Борислав Чучков, а любима звезда от родната музикална сцена ще е гост изненада. Входът е свободен.

Анотация

Мечтата на Димитър е да работи в сферата на рекламата и масовата комуникация. Тя се сбъдва, когато Митко получава шанс да стажува в най-голямата пиар агенция в света. Скоро той успява да се издигне и се сблъсква със света на комуникацията. Бързо осъзнава каква сила е тя и колко опасна може да бъде. Всичко това преобръща живота му и единствено от него зависи дали ще съумее да се съхрани, или ще потъне.

„Стажът“ е от онези романи, които не искаш да оставяш и след края искаш още. Очаквам по книгата да се направи филм или сериал. С удоволствие бих го продуцирал.“

Борислав Чучков, продуцент

„Впечатляващ! Грабва от първите страници и не те пуска. Това е задължителен роман за всеки, който иска да се занимава с медии. Има толкова много скрити послания вътре, които не всеки ще разбере.“

– Стойчо Керев, журналист

„Добрата книга е приятел, който те хваща за ръка и те води в непознат и интересен свят. „Стажът“ прави точно това – чете се на един дъх, с човешките си истории и вълнуващи персонажи те потапя във вселената на медиите и пиар агенциите. Истинска находка!“

– Стефан Командарев, режисьор

 

За автора

Ради Георгиев се занимава с PR и маркетинг вече 17 години.

Започва кариерата си в голяма рекламна агенция, работил е в телевизии като маркетинг директор, а от 7 години е съсобственик на 8pm – PR студио, в което акцентът на работата е свързан с култура, образование и шоубизнес.

Работил е за филмите на братя Чучкови – ТИЛТ и „18% сиво“, за филмите на Стефан Командарев – „Съдилището“, „Посоки“ и „В кръг“, както и за последния хит на Виктор Божинов – „Голата истина за група Жигули“.

Освен това е един от създателите на Sofia Summer Fest, летния фестивал на София, чието второ издание предстои през тази година.

За себе си казва, че от години не му се налага да работи и това го прави истински щастлив.

Извън работата е част от първия официален аматьорски отбор по футбол в България – Лозенец Юнайтед, гордостта на квартала в София.

През миналата година успява да завърши и първата си книга. „Стажът“ е дебютният му роман, с който Ради иска да представи света на комуникациите, такъв какъвто той го вижда и макар че романът е художествена измислица, много от историите и героите са базирани на истински случки и хора.