Организаторът на събитието Асоциация „Българска книга”: Решението е проява на отговорност към обществото. Здравето на посетителите и участниците е на първо място.

Най-мащабният книжен форум у нас - Софийският международен панаир на книгата, трябваше да има своето 48-о издание между 8 и 13 декември. Поради все по-усложняващата се обстановка в страната обаче, той няма да се проведе, поне не и в познатия на посетителите формат.

Решението за непровеждане на Панаира беше взето от Управителния съвет на Асоциация „Българска книга”, организатор на събитието, след проведена анкета сред членовете на Асоциацията и като проява на отговорност към обществото в този критичен момент.

Основният аргумент зад решението на браншовата организация за непровеждане на събитието е поставянето на здравето на многобройните посетители на книжното изложение и на неговите участници на първо място.

Въпреки липсата на традиционния Коледен панаир на книгата в познатия формат, Асоциация „Българска книга” и нейните членове планират дигитални активности за читателите. Сред тях е Софийският международен литературен фестивал,  който ще има своето дигитално издание от 10 до 13 декември, както и други кампании и инициативи, които ще бъдат адресирани към читателите в следващите седмици. От Асоциацията отправят настойчив призив към четящите хора да продължават да купуват и четат книги, защото книгите носят успокоение и вдъхновение, упование и смисъл, вяра и кураж, че ще дойдат и други по-спокойни и добри дни.

- -

Следете сайта на Асоциация „Българска книга” и на Софийския международен литературен фестивал за най-актуалната информация за предстоящите събития.