На 17-и декември 2018 г., в Народен театър „Иван Вазов“, се състоя празничният концерт „70 ГОДИНИ НАТФИЗ“, посветен на юбилейната годишнина на Националната академия за театрално и филмово изкуство „Кръстьо Сарафов“. Събитието уважиха високопоставени гости, партньори и възпитаници на Академията от цялата страна. Поздравления се получиха от всички български държавни институции, от международни театрални и кино фестивали, от университети и академии по изкуствата от петте континента.



Концертът, посветен на 70-годишната академична история и принос в развитието на българската култура и образование, събра пет поколения български творци. Част от тях с доказани заслуги за националната култура, други с отвоювано на световните подиуми име и трети, за които всичко това предстои. Двата часа, през които се проведе концертът, успяха да свържат в настоящето си миналото и бъдещето на НАТФИЗ, развълнуваха салона и дадоха известен фокус на българските общественици.



Ректорът, проф. д-р Станислав Семерджиев, изказа благодарност към всички обвързали съдбите си с НАТФИЗ, в края на празничния концерт, подготвен от проф. Светослав Овчаров, проф. Пламен Марков и доц. д-р Мира Каланова.

Академията, чрез всеки свой преподавател, бивш възпитаник и настоящ студент, празнува до малките часове на следващия ден, когато безшумно се зае с ежедневието – да отстоява стандарти и формира критичност за всички, включително за онези, които не подозират.

Снимков материал от събитието, можете да видите тук.

Автор на снимките е Теодора Тодорова (абсолвент в специалност „Фотография“, НАТФИЗ).