Тази събота, 25 януари, се подновява шампионатът на България по стрийт фитнес, който ще се проведе за трета поредна година в Сердика Център. Очакват се голям брой участници, които ще се състезават за своето място за финалите на Световния шампионат по стрийт фитнес (в категория над 16 години) и за финалите за „Купата на София“ (в категории под 16 години). Олимпийският ни медалист по спортна гимнастика Йордан Йовчев ще даде начало на петия кръг от националния шампионат Street Workout Bulgaria, организиран от клуба по гимнастика и стрийт фитнес и чийто президент е той.

Набирания с 32 кг., кофички с 48 кг. и клекове на един крак с 16 кг. добавена тежест са част от дисциплините, в които всеки може да участва. Записването стартира в 10.00 ч., а от 11.00 участниците ще се борят в два стила - фрийстайл и базови дисциплини. Специални категории ще определят и жените-шампиони, като състезанията ще се проведат без тежести.

Фрийстайл турнирът се състои от три кръга – първият е за импровизации от всеки състезател, вторият е батъл всеки срещу всеки, а третият е с 3 излизания с демонстрации по 45 секунди. Първите трима в категориите, съответно под и над 16 години, получават квота за големия финал на националния шампионат , който ще се състои през лятото.

От базовите дисциплини избрани финалисти ще имат правото да се състезават за отбора на България в Световния шампионат по стрийт фитнес.

Наемателите на магазини в Сердика Център осигуряват част от наградите за победителите в шампионата.