Най-добрите 32 тима от областите Русе, Разград, Силистра и Търговище ще премерят сили на стадион Дунав. Традиционният демонстративен мач по случай откриването ще е между отборите на община Русе и ветераните на ФК „Дунав“

Русе ликува – Фен Купата царува! Шестият регионален полуфинал на най-големия и вълнуващ футболен турнир за приятели в България ще се проведе този уикенд (9 и 10 юни), на стадион „Дунав“ в Русе. Участници в него са 32-та най-силни отбора от Разград, Силистра, Търговище и града домакин.

Полуфиналистите, гостите и приятелите на Фен Купа ще бъдат посрещнати лично от кмета на Русе г-н Пламен Стоилов. Той ще поздрави всички отбори и ще даде официален старт на регионалната надпревара, а след това ще се изяви и като мениджър на отбора на община Русе. Общинският тим ще има честта да се изправи срещу ветераните на ФК „Дунав“ в демонстративен мач по случай откриването. Встъпителната церемония ще започне в 12:00 ч. в събота, а непосредствено след нея, в 12:15 ч., ще стартира и демо-мачът.

След като ветераните и общинарите покажат на какво са способни, на терен ще се развихрят мачовете от груповата фаза. Те ще се играят през целия съботен ден, а в неделя турнирът ще продължи с директни елиминации. Името на новия регионален шампион, който ще подпечата билета си за националните финали на Фен Купа 2018, ще стане ясно в неделя, веднага след финалния мач, който започва в 13:00 ч.

И през двата дни на регионалните полуфинали в Русе, партньорите на турнира LEGEA, Telenor, БАМФ и Rexona ще провеждат множество игри и томболи и ще раздават щедри награди на посетителите. Участието в активациите край терените е напълно безплатно, като единственото условие е участниците да са пълнолетни. Традиционно, над 500 гости ще се сдобият с атрактивни призове, вариращи от бирена чаша и футболна топка до оригинална фланелка на „Палермо“, GPS фитнес гривна и 365 литра Каменица за споделяне с приятели.Заповядайте и вие, за да преживеете незабравимите футболни емоции на терен. А междувременно - наздраве за Фен Купа и футболните моменти с приятели! Снимки и още актуална информация за най-големия и вълнуващ футболен турнир за любители в България можете да намерите на www.facebook.com/kamenitzafancup и на официалната страница на турнира https://fancup.kamenitza.bg.