Празници на Стария град са пред своя старт. Той ще бъде даден на 16 септември с фотоизложба и концерт на Б.Т.Р. (началото им съответно в 19:30 и 20:30 ч.).

На 18 септември следва една любопитна и рядко срещана експозиция. Неин автор е Петър Велинов – BULGARASA. Той твори Steampunk, а понятие буквално преведено, означава  “парна машина”. По време на Индустриализацията през 19 век, парата е била основна задвижваща сила в технологиите и е представлявала най-модерното и важно откритие. Steampunk изкуството се слави със своя по-груб и нетрадиционен стил, което го спасява от бързо и масово популяризиране. Характерно за него е използването на бронз, елементи и части от стари машини и вещи – механизми от часовници, пружини, зъбци, колела и други. Чудотворецът Петър Велинов вдъхва нов и изумително красив живот на непотребни парчета метал, стари автомобилни части, зъбни колела, електронни елементи и всякакви други ненужни железа, превръщайки ги в спиращи дъха скулптури. Във време, в което планетата ни се задъхва под все повече боклук, неговото вдъхновение е истинско спасение!

Добре дошли са всички, които искат да се потопят в един наистина различен и магичен свят, който съчетава новото и старото!