МЕЖДУНАРОДНАТА ПРОГРАМА „МИГРИРАЩОТО ТЯЛО“ НА  ДНК-ПРОСТРАНСТВО ЗА СЪВРЕМЕНЕН ТАНЦ И ПЪРФОРМАНС ПРЕДСТАВЯ ШВЕЙЦАРСКИЯ СПЕКТАКЪЛ „IFEEL4“

iFeel4 – швейцарският спектакъл на хореографа Марко Беретини ще можете да гледате на 22 ноември от 19:30 часа на сцената на ДНК–пространство за съвременен танц и пърформанс. „iFeel4“ е част от международната програма на ДНК – „Мигриращото тяло“. 

Спектакълът започва със солов транс, който съживява корените на танца на Марко Беретини в жанра на диското. Марко Беретини е шампион на Германия по диско за 1979 г. Постепенно на сцената излизат деца, които бавно напускат публиката. На фона на репетитивна, лирична поп музика с метафизичен оттенък, композирана от Самуел Паянд, децата се раздвижват и започват да пеят. Те носят маски, напомнящи античните гръцки трагедии, окъпани в култа към примитивните мистерии, преведени в съвременната форма на фейсбук-емотикони с елементи на човешко лице. 

След дуета iFeel2 (представен в ДНК през 2016 г.), с репетитивните стъпки и голи бюстове, в iFeel4 Марко Беретини е самотна икона, която ритмично танцува, възпроизвеждайки диско стъпки, като по забавен начин „цитира” линиите на тялото на Джон Траволта от „Треска в събота вечер”.  

В дните 23 и 24 ноември Марко Беретини ще проведе уъркшоп за начинаещи и професионалисти, който ще бъде разделен на три части – физическа подготовка (сутрин), импровизационен уъркшоп (следобяд), теоретична част (в края на деня). Ателието ще се води на английски език и участието е без такса с предварително записване, като е необходимо да изпратите свое кратко CV на [email protected] до 22 ноември.

Билети за спектакъла можете да закупите онлайн, на място в ДНК час преди началото на спектакъла или от касите на Билетен център – НДК.

Гостуването e част от международна програма „Мигриращото тяло” на ДНК - пространство за съвременен танц и пърформанс и се реализира с финансовата подкрепата на Програма „Култура“ на Столична Община за 2019 г. и фондация „Про Хелвеция“.