На 15 декември се състоя онлайн премиерата на музикалния проект „Far Away”. Песента обединява в себе си симфонично и рок звучене, а текстът и видеото носят послание към всеки, заминал далеч от дома и близките си, за да преследва мечтите си.

“Най-важното е музиката да въздейства и да успее да докосне слушателя, оставяйки следа в неговата душа. Много съм щастлива, че имах възможността да участвам в този проект и точно тази песен да бъде мой дебютен сингъл.“, споделя Мирела Александрова.

Идеята за проекта се появява преди няколко месеца, когато продуцентът и автор на текста Борислав Янински решава да посвети песен на свой близък, който е далеч от дома. Скоро след това се свързва с Мирела, а тя припознава своята лична житейска история в текста. Лиричният тембър в гласа ѝ пасва перфектно на симфоничните рок елементи в песента, която много от близките на певицата оприличават със звученето на емблематичните в този стил “Nightwish”. 

Музиката е дело на датския композитор Питър Майкъл Матиесен, а бек вокалите са по идея на младия диригент Димитър Крапчев. Дебютният сингъл  e аранжиран и записан съвместно с известната българска фолк метъл група “Балканджи”. Видеото към песента е снимано на различни локации в България, но носи усещането за два паралелни свята. Благодарение на отличния режисьорски подход на Никола Копаров, сцените пресъздават емоцията, която носи и текстът на песента. 

Сингълът и видеото на „Far Away” са достъпни в Youtube, Spotify, AppleMusic, Shazam, Amazon, TikTok и други. 

Повече информация може да откриете на официалните Youtube, Facebook, и Instagram профили на Мирела Александрова.

*27-годишната Мирела Александрова е оперна певица, музикант и артист. За своята възраст Мирела вече има бакалавър по “Класическо пеене” и три магистратури - "Вокална педагогика” в НМА "Проф. Панчо Владигеров", "Оперно пеене" и "Камерна и ораториална музика" във Виенската консерватория. Кариерният ѝ път преминава през различни сцени в България и Европа, сред които Зала “България” като солист сопран на "Grosse Messe in f moll" с диригент Йордан Камджалов, културното откриване на  "Олимпийските игри" в Лондон през 2012 година и много други. През 2020 година специализира в "Академия Борис Христов" за млади оперни певци в Рим. Въпреки оперното поприще, което е избрала младата изпълнителка, тя умело съчетава и други стилове музика.