Изданието ще направи своята официална премиера на фестивала във Франкфурт 

„Съвременна българска проза“ брой три събира 33 сред най-добрите Български автори и техните нови книги. Каталогът се издава на английски и е представителен за България. В селекцията на заглавията са отразени търсенията, вълненията, преосмислянето на историческия контекст и интересната гледна точка към съвремието на утвърдени и дебютиращи писатели. Изданието включва откъси от книги, излезли в периода юли 2016 – декември 2017 г., а всеки един от авторите е представен с биография и библиография на английски език. 

„Вярваме, че преводачите на художествена литература са най-големите посланици на духа, културата и историята на всяка държава. Ролята им, е от изключително голямо значение за взаимното опознаване на всички нации в обединена Европа и по света“, споделя Борислав Велков, председател на Съвета на директорите в НДК

Каталогът ще има официална премиера пред чуждестранни издатели, литературни агенти и преводачи по време на панаира във Франкфурт на българския щанд на Асоциация Българска книга на 11 октомври, четвъртък от 17:00 часа. 

Копия от „Съвременна българска проза“, брой трети ще бъдат налични в Литературен клуб „Перото“. 

Представянето на каталога във Франкфурт е с подкрепата на Национален фонд „Култура“.