В НДК се провеждат два типа събития – такива, които НДК продуцира и е в състояние да вземе решения как да процедира с тях във връзка с превантивните мерки срещу коронавируса, както и такива, които са организирани от външни оператори на културни събития. Решенията за тях се взимат изцяло от външните организатори.

Продуцирани от НДК събития в периода 09-15 март, които са голяма част от събитията в Театър Азарян, ДНК-пространство за танц и пърформанс и кино „Люмиер Лидл”, ще бъдат пренасочени за други дати. Закупените билети ще важат за новите дати без презаверка.

НДК е отправил запитване към всички външни организатори, които се налага да не проведат събитията си и им е предложил дати за пренасочване. Очакваме точна информация от тях как ще процедират. Получената информация ще бъде актуализирана своевременно на сайта на НДК, но препоръчваме на зрителите да следят също и сайтовете на съответните организатори.

Припомняме, че Билетният център и Информационният център на НДК са отворени и на разполжение на зрителите.

Благодарим за разбирането на външните органиразатори на събития, на нашите партньори и клиенти и зрители.

Във връзка cъс Заповед на Министъра на здравеопазването и с цел превенция срещу епидемията от коронавирус НДК създава следната организация:

Преустановяваме посещенията на културните мероприятия в НДК, считано от 08 март 2020 г. до второ нареждане. Това включва събитията във всички зали и пространства, управлявани от НДК, вкл. Театър Азарян, ДНК-пространство на съвременен танц и пърформанс, Артгалерия, кино „Люмиер Лидл”, Литературен клуб „Перото”, както и Нов театър и зала „В парка” в сградата на Малкото НДК.

Мярката важи и за всички културни събития на територията на ФКЦ Варна.

Билетният и Информационен център на НДК продължават да работят.

НДК подкрепя превантивните мерки на Министерски съвет и на Националния щаб за борба с короновируса, тъй като за нас здравето и сигурността на нашите зрители, клиенти и партньори  са от първостепенно значение. Напомняме, че през различните събития в отделните зали и пространства на НДК ежедневно преминават между 300 и 5700 човека, които ние не бихме искали да излагаме на риск.

Разчитаме на разбиране и отговорност от страна на нашата публика и търговски партньори да се съобразят с въведената мярка.

Междувременно екипът на НДК ще положи необходимите усилия събитията от редовната програма да се пренасочат за следващи дати, за които закупените билети ще важат.

За събития, които не са организирани от НДК, съветваме зрителите да се обръщат за повече информация към организаторите на съответните събития.

За допълнителни подробности молим да следите сайта на НДК: www.ndk.bg