26 НОЕМВРИ /ПОНЕДЕЛНИК/

Специално за фестивала NEDRAma International 2018 - V фестивал-лаборатория пристига руският режисьор Семьон Александровски, който заедно с театър Реплика ще направи премиера на представлението „За кравите“ в Театър Азарян – 26 ноември (понеделник) от 19:00 часа.

Спектакълът „Пътуване към Ада“ под режисурата на Ани Васева и с участието на Леонид Йовчев, Емона Илиева, Валери Георгиев, Мария Панайотова, Мартина Апостолова и Михаил Жекунов ще можете да гледате на 26 ноември от 19:30 часа в ДНК–пространство за съвременен танц и пърформанс.

Събитието SOFIA Green Fashion Days ще се проведе в понеделник (26 ноември) от 19:00 часа в зала 6.

Конференция Reach for change ви очаква на 26 ноември от 20:30 часа в Литературен клуб „Перото“.

27 НОЕМВРИ /ВТОРНИК/

На 27 и 28 ноември от 20:00 часа в зала 1, Владимир Ампов - Графа ще зарадва своите фенове с два поредни различни и впечатляващи концерти с много нова музика и вълшебна енергия.

Спектакълът „Корабът Нощ“ по текстове на Маргьорит Дюрас и с участието на Петя Силянова, Пламена Гетова, Татяна Лолова и Цветана Манева ви очаква на 27 ноември от 19:00 часа в Театър Азарян.

Книгата на Венцеслав Константинов „Котката на Сократ“ ще бъде представена на 27 ноември от 19:00 часа в Литературен клуб „Перото“.

Книгата на Райнхолд Меснер и Сандро Филипини „Валтер Бонати – братът, когото не познавах“ ще бъде представена на 27 ноември от 18:30 часа в Клуб 1.

Конференция „Иновационен център“ ще се проведе в дните от 27 до 29 ноември и ще обхване зали 3, 3.1, 3.2, 7, 8 ,9 и 10.

28 НОЕМВРИ /СРЯДА/ Австралийският спектакъл „Split“, част от платформата Мигриращото тяло ще можете да гледате на 28 ноември от 19:30 часа в ДНК-пространство за съвременен танц и пърформанс. В Split танцьорите Мелани Лейн и Лилиан Щайнер са притиснати от смаляващите се с ескалираща интензивност измерения на пространството и времето. Спектакълът е изцяло в стилистиката на Луси Герън – прецизно, елегантно хореографско изследване, което се занимава с проблемите на съвременния свят на увеличаващо се напрежение и намаляващи ресурси.

Премиера на книгата на Анна Кабанова ще се състои на 28 ноември от 18:00 часа в Литературен клуб „Перото“.

29 НОЕМВРИ /ЧЕТВЪРТЪК/

Популярният френски пианист Ричард Клайдерман ще отбележи 40 години от началото на сценичната си кариера с концерт в София. На 29 ноември от 20:00 часа вълшебникът на клавишите ще свири за своите почитатели от столицата в зала 1 на НДК.

„АПАРТ“ – документален спектакъл по текстове и интервюта на едни от най-значимите български режисьори и актьори: Крикор Азарян, Леон Даниел, Наум Шопов, Ицхак Финци, Стефан Илиев – Чечо, Гинка Станчева, Емилия Радева, Мария Стефанова, Жоржета Чакърова, Гергана Кофарджиева, Никола Петков, Красимира Казанджиева, Стефан Германов, Христо Домусчиев и др. Премиерата му ще се състои на 29 ноември (четвъртък) от 19:00 часа.

30 НОЕМВРИ /ПЕТЪК/ Приказният спектакъл „Кралят Елен” ви очаква отново на 30 ноември от 18:30 часа в Театър Азарян. Негов автор е младата режисьорка

Анастасия Събева, която е събрала осем съвсем млади актьори. Един спектакъл, който ни подсеща, че улисани в бита, грижите и ежедневните трудности забравяме поезията и романтиката на живота.

„Тотална щета“ – комедия за щетата, която си нанасяме, живеейки. За любовта, красотата, изкуството. За безпричинните афекти ще можете да гледате на 30 ноември от 19:30 часа в ДНК-пространство за съвременен танц и пърформанс.

На 30 ноември в зала 6 на НДК ще се състои конференция на Компанията за международни конгреси.

Книгата на Керанка Далакманска ще бъде представена от Марин Бодаков на 30 ноември от 18:00 часа в Литературен клуб „Перото“