От 22 до 24 август в град Тутракан  се проведе Международния конкурс „Речни ноти”.

Той е включен в календара на МОН в програмата за осъществяване на мерките за закрила на деца с изявени дарби. Индивидуалните поп изпълнители от 8 до 12 клас получават по една годишна парична стипендия за първо, второ и трето място. Сътрудничи си и с няколко Международни конкурса - „Славянски базар“, Беларус, „Б

Озторгай“, Казахстан, „Орфей в Италия“, Италия и „Короната на Орфей“ и Гърция. Конкурсът се проведе в три категории:„Индивидуални изпълнители“, „Вокални формации“ и „Песни от мюзикъли и филми“.

Компетентното жури под председателството на композитора Хайгашод Агасян и членове Турсънай Кудерина - вокален педагог от Казахстан, Йордан Марков - поп певец, Иван Гайдаров - поп певец, Димчо Рубчев - диригент, Николай Текелиев - журналист, Петя Василева - зам. кмет на Община Тутракан при голяма конкуренция присъдиха следните награди на солисите от ВС „Слънчеви ноти“:

В категория „Индивидуални изпълнители“ в първа възрастова група Мартин Колев на 6 г. с песента „Бал на мишките“ спечели 1 място. Дария Стефанова на 7 г. спечели 2 място. Те имат покана за участие в конкурса „Короната на Орфей“ в Гърция.

Във втора група Мартин Сиромахов на 9 г. се класира на първо място с песните „Песен от сълза“ и „Пак съм тук“. Той има покана за участие в конкурса „Орфей в Италия“ в Италия.

В трета група Никола Желязков на 12 г. спечели първо място с песните „Междучасие“ и „I feel good“и има покана за участие в конкурса, „Бозторга“ в Казахстан.

В категория „Вокални формации“ дуетът Мартин и Васил Сиромахови от ДВГ „Слънце“ при ОБДЦКИ с песните „От тука започва България“ и „Българийо, единствена си ти“ спечелиха второ място.

Вокален педагог на децата е Наталия Константинова.