Съветът на директорите на НДК проведе работна среща с режисьора Бойко Илиев, директор на Нов театър, който се помещава в основната сграда на НДК. В конструктивен дух бяха обсъдени актуални въпроси, свързани с предизвикателствата, пред които са изправени двете страни, работещи в условията на пандемия.

От НДК поясниха, че като търговско дружество и същевременно най-голям конгресен и културен център в България са най-тежко потърпевши от пандемичната криза. За разлика от различните културни институти статутът на НДК не позволява дейността да бъде субсидирана, което прави НДК изцяло зависим от пазарната среда. Съзнавайки, че всички свързани бизнеси също страдат от противоепидемичните ограничения, НДК проявява разбиране и е в постоянен диалог с всичките си ползватели на културни, търговски и офисни площи за намиране на решения в сложната ситуация. От НДК отново подчертаха, че ползвателите на културни площи винаги са били с приоритет за дружеството.

Към сегашния момент НДК е изплатил всички задължения за билети към Нов театър-НДК и ако е имало забавяне, то е логично предвид на гореизложените факти.

От НДК също поясниха, че съдействат максимално на всички театрални пространства на своята територия, като уточниха, че Театър Азарян и ДНК-пространство за съвременен танц и пърформанс се управляват от НДК, ползват база, екип и ресурс на НДК и работят при същите силни ограничения, както и Нов театър, съобразявайки се с противоепидемичните мерки. В същото време НДК засвидетелства готовността си да продължи да подкрепя доброволно и безвъзмездно логистично и комуникационно всички инициативи и представления на Нов театър.