У нас има много млади и талантливи творци, които нямат трибуна. Особено когато говорим за тънкото изкуство на късия разказ. Вярваме, че това е кауза, която е от изключително значение за пишещите в България и за новите гласове, гледни точки и таланти, които тепърва ще бъдат откривани.

Ние от AртАкция, съвместно със Somersby и издателство Колибри, искаме да чуем твоята история. Да се вслушаме в твоя глас. Искаме да ни развълнуваш, да ни покажеш таланта си, да ни накараш да препрочетем разказа ти няколко пъти, да спрем за момент, да оставим всичко, което правим... и да се потопим в света, в който ни каниш.

От днес до 28 юни можеш да ни изпратиш своя кратък разказ, придружен от кратка автобиография на адрес [email protected]. Единственото, което трябва да спазиш, е темата ни. А тя е “Не е ли страхотно?”

Изисквания: Е, имаме и още няколко детайла за доуточняване. Търсим история, чийто автор да е на възраст от 18 до 35 години. Текстът трябва да е с дължина до 10 000 знака.

Жури

Кратките разкази ще бъдат внимателно прочетени от нашето жури в състав:

Мария Касимова - писател, журналист;

Светлозар Желев - директор на Национален център за книгата;

Весела Бабинова - актриса;

Победители

Журито ще обяви кратък списък от 7 селектирани автори, чиито имена и разкази ще бъдат публикувани във фейсбук на АртАкция и в www.atrakcia.bg. Трима от тях ще си поделят призовете за първо, второ и трето място. И това не е всичко - чрез фейсбук гласуване ще обявим и специална награда на публиката! Защото читателите са онези, които се грижат за живота на историята веднага щом тя напусне писателския дом.

Награди

Добрите истории трябва да се празнуват. На 4 юли ще организираме и специално събитие, на което ще обявим победителите. Те ще получат:

Неограничен достъп до онлайн майсторски класове на www.masterclass.com;

Дигитална Retro Dual пишеща машина, защото добрите истории заслужават да бъдат започнати на нещо красиво;

Лукзосен Smart Writing Set Ellipse Moleskine;

Авторски права

Разказите са твое притежание, но ще ни е нужно разрешението ти, за да ги споделим в социалните мрежи, да използваме части от тях за комуникационни цели, да ги публикуваме на www.atrakcia.bg и при останалите ни медийни партньори. За използването на произведението няма да се дължи възнаграждение на автора.