Новият театрален сезон в Театър "София" започва с голяма доза смях. На 18 септември (сряда) зрителите ще гледат 2 комедии в 1 вечер, обединени от обща тема. 
Това са „Олд Сейбрук“ и „Последният страстен любовник“ - две пиеси от най-успешните световни драматурзи днес – Уди Алън и Нийл Саймън. Две комедии, вдъхновени от вечните въпроси около любовта и брака.Смешни, проникновени пиеси за това как двойките изпадат в криза, къде бягаме от собствените си комплекси, възможно ли е да обичаме само един партньор…  
Всеки посетител на точно това представление в първата вечер за новия театрален сезон в Театър "София" ще получи специален подарък - изненада.


Касата на Театър "София" отваря на 3 септември (вторник) и всеки, който си закупи билет в първия ден след лятната почивка ще получи подарък - ваучер, който важи за два безплатни билета за представление по избор. Ваучерът ще важи до 31 декември.


Първата премиера за новия сезон в Театър "София" ще бъде на 22 октомври - "Вечерята" по романа на Херман Кох. 
Режисьор и автор на драматизацията е Пламен Марков, а сценографията и костюмите са поверени на Мира Каланова. Участват Дария Симеонова, Ивайло Герасков, Лилия Маравиля, Михаил Милчев, Пламен Манасиев и студенти от НАТФИЗ "Кр. Сарафов".Херман Кох е холандски писател, телевизионен продуцент и актьор. Автор на разкази, журналистически колонки и романи в жанр, който смесва сатира, драма, съспенс, психологически трилър.Постига международно признание с романа „Вечерята“ (2009). Романът е преведен на 55 езика. Само в Европа са продадени над 1 милион екземпляра.
“Вечерята” от Херман Кох е великолепен, неподражаем роман. Централно място в него заема въпросът до каква степен родителят е отговорен за постъпките на детето си. Гъвкавата проза на Кох въвлича читателя в спираща дъха история, която се разиграва в рамките на една-единствена вечер.