На 18 декември от 20:00 часа в  кино „Люмиер Лидл“ един от най – добрите ни джаз пианисти Живко Петров ще представи пред своите почитатели последния си  албум „Ten”. Събитието, е част от програмата на  Новогодишния музикален фестивал и финал на турнето, което Живко стартира в началото на лятото, представяйки албума в различни градове.

Албумът „Ten” е естествено продължение на линията, която пианистът задава в „After 4“ – дебютният му солов албум, но, докато в първия прави поклон пред великите класици, тук музиката е „на кръстопът“ между джаз и поп похватите, като последните две пиеси са отново класически. 

„Ten“ включва 10 композиции, които могат да се слушат и като части от едно цялостно произведение. За албума Живко Петров споделя: „В „Ten“ представям десет лични истории, изживени от мен през последната година. Усещането ми за него е, че съм 100 % себе си”.  Ключово за създаването на албума е общуването на мелодията с тишината. Неслучайно подзаглавието на диска е „The silence in between…“.

Живко Петров е един от най-изявените съвременни български музиканти през последните 20 години. Той е пианист, композитор, продуцент и аранжор, с голям принос към успеха на изпълнители като Белослава, Любо Киров, Орлин Павлов, Камелия Тодорова, Мария Илиева и много други. Носител е на много награди за джаз и поп музика, включително и Икар 2016, за съвременна българска композиция. Работата на Живко Петров като продуцент е от огромно значение за съвременната музикална сцена в България.

Билети за концерта можете да закупите от касите на Билетен център и  онлайн на www.tickets.ndk.bg.