Биографичният шоу-спектакъл на Ники Урумов, който ще се състои на 18.09.19 г. от 19:00 ч. в салона на Община Силистра, е разходка във вълшебния и магичен свят на театъра. Спектакълът е подарък за ценителите на театралното изкуство!
Много носталгия, смях и забележителни весели истории, случили му се по време на репетиции, представления или снимки съпътстват спектакъла. В тях Николай Урумов разказва за срещите и работата си с незабравими любимци на българските зрители като Стоянка Мутафова, Георги Калоянчев, Петър Слабаков,Георги Черкелов, Константин Коцев, Антон Горчев, Иван Кондов, Георги Русев,Стефан Данаилов, Кръстьо Лафазанов и др.

Шоуто е колаж от монолози и oткъси от спектаклите "Бай Ганьо", "Дон Кихот", "Ревизор", "Бурята", "От ума си тегли" , ,Криворазбраната цивилизация", "Службогонци" и др.
Песните към моноспектакъла са писани специално за Николай Урумов, изпълнени от него през годините. За първи път представлението е показано по покана на българската общност в Сидни, Австралия през 2013 г. и оттогава редовно се играе при голям интерес в страната и чужбина.
Заповядайте на 18.09.2019г от 19ч. в салона на община Силистра! Вход свободен!
Спектакълът на Николай Урумов е включен в културната програма за месец септември, посветена на Празника на Силистра и в националната програма на Европейските дни на наследството.